ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

«Αν σώσουμε την Ορθόδοξη Ιεραποστολή, εμείς θα σωθούμε»!...



Στις αρχές του 20ού αιώνα, ο εθνομάρτυρας Ίων Δραγούμης είχε γράψει: «Να ξέρετε πως αν σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει… Αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε…». 
Εννοούσε πως αυτός ο αγώνας (για την απαλλαγή της Μακεδονίας από την τουρκική κατοχή και τη βουλγαρική εθνικιστική τρομοκρατία) θα οδηγούσε την ετοιμόρροπη χώρα μας να μεγαλουργήσει και ίσως και πως η Μακεδονία θα εμπλούτιζε την Ελλάδα με πολύτιμους (έμψυχους και άψυχους) ελληνικούς θησαυρούς.
Τώρα κι εμείς, αν - με τη βοήθεια του Χριστού - σώσουμε την Ορθόδοξη Ιεραποστολή, η Ιεραποστολή θα μας σώσει.

Ιδιώτες, Μητροπόλεις, ενορίες, μονές, προσκυνήματα, σύλλογοι και ομάδες κάθε είδους, ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε, σ' αυτές τις δύσκολες συγκυρίες, για την επιβίωσή της, τη συνέχιση του τιτάνιου αγώνα των ιεραποστόλων μας να μεταφέρουν το Φως του ευαγγελίου στα πέρατα της Γης αλλά και να βελτιώσουν τη ζωή των βασανισμένων λαών του τρίτου κόσμου, που ζουν αιώνες τώρα σε συνθήκες απείρως δυσκολότερες απ' αυτές που ζούμε εμείς μόλις εδώ και μερικά χρόνια...

Παρακαλώ, ένα κλικ αγάπης και ορθόδοξης πανανθρώπινης αυτοσυνειδησίας στο Ιστολόγιο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, για να ανοιχτεί μπροστά μας ο υπέροχος κόσμος της, όπου γης!
(Αλλά και στα: Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, Orthodox Christian Mission Center).

Δεν υπάρχουν σχόλια: