ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Το αίτημα του Μ. Γλέζου για χριστιανική κηδεία


glezou-ierwnumou

Makeleio.gr

Η συνάντηση που είχε την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος με τον αγωνιστή της Αριστεράς Μανώλη Γλέζο στάθηκε η αφορμή για μία ανέλπιστη αποκάλυψη από τον Ιερώνυμο.
Κατα΄τη διάρκεια εκδήλωσης στη Ναύπακτο, όπου βρέθηκε για να ευχηθεί στον εορτάζονται μητροπολίτη κ. Ιερόθεο, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, ο Μανώλης Γλέζος, όχι μόνο του αποκάλυψε ότι θέλει να κηδευτεί και να ταφεί χριστιανικά αλλά του ζήτησε να φροντίσει ο ίδιος ώστε να μην συμβεί κάτι διαφορετικό.
Ο διάλογος, όπως τον μετέφερε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, είναι χαρακτηριστικός.
«Όταν πεθάνω θα αναλάβετε εσείς υπεύθυνα, και θα κάνετε εκκλησιαστική κηδεία. Δεν θα αφήσετε άλλους ανθρώπους να αναμιχθούν σε αυτό το θέμα», φέρεται να είπε σύμφωνα με το orthodoxia.info στον Αρχιεπίσκοπο ο γνωστός αγωνιστής της Αριστεράς ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ιερώνυμο, του είπε πως αγαπά και σέβεται τη θρησκεία των πατέρων.
Μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info, ο Αρχιεπίσκοπος ένιωσε σοκ από το αίτημα του Μανώλη Γλέζου, σε τέτοιο βαθμό που ο ίδιος χαρακτήρισε την συνάντηση «αποκαλυπτική».
Ακούστε μετά το 1:30 τον Αρχιεπίσκοπο να μιλά για τον κ. Γλέζο.


"Ν": Τα παραπάνω είναι ενθαρρυντικά και παρήγορα, προ παντός για τον ίδιο το Μ. Γλέζο. Δόξα τω Θεώ. 
Ο Μανώλης Γλέζος είναι γνωστό πως είναι φιλικός προς την Εκκλησία. Δε θυμάμαι αν έχει ασκήσει κριτική καμιά φορά (εννοείται ότι και ορθόδοξοι χριστιανοί ασκούν κριτική στην Εκκλησία, χωρίς αυτό να τους μετατρέπει σε εχθρούς της), πάντως θυμάμαι αυτή τη μνημειώδη συνέντευξή του, για την οποία, όπως ήταν επόμενο, του επιτέθηκαν μέσω Διαδικτύου διάφοροι φανατισμένοι αθεϊστές:
Ο Μ. Γλέζος για την Εκκλησία και την Αντίσταση

Παρακαλώ για μια επισκεψούλα και στις αναρτήσεις μας:
Στην εκκλησία κηδεύτηκε ο αριστερός αντιφασίστας Παύλος Φύσσας 
Θεός, μηδέν και Αριστερά (ο θάνατος και η κηδεία του Λεωνίδα Κύρκου και του Χαρίλαου Φλωράκη)
Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: