ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Γαλλία: Μαζεύεις ληγμένα τρόφιμα από τα σκουπίδια επειδή πεινάς; Ε, θα πας φυλακή!
"Ν": Ευχαριστούμε την αδελφή μας Κ.Ν. που μας το έστειλε.


Βιβή Συργκάνη
enallaktikos.gr

με πληροφορίες από thelocal.fr


Μαζεύεις ληγμένα τρόφιμα από τα σκουπίδια επειδή πεινάς; Ε, τότε θα πας φυλακή! Τρεις νέοι άνθρωποι στη Γαλλία αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης επειδή πήραν τρόφιμα - που είχαν λήξει - από τον κάδο σκουπιδιών σούπερ μάρκετ στην γαλλική πόλη Frontignan.
Η "ληστεία" έγινε τον περασμένο Μάιο και οι κατηγορούμενοι - ένας φοιτητής, ένας άνεργος και μια ηθοποιός - συνελήφθησαν, κρατήθηκαν και σήμερα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως επτά χρόνια και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ για "κλοπή ληγμένων τροφίμων".
Τα τρόφιμα είχαν τοποθετηθεί στον κάδο σκουπιδιών αλλά, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό site France Inter, θεωρούνταν ακόμη ιδιοκτησία του σούπερ μάρκετ.
(Με αυτή τη λογική, θα πρέπει να μηνύουν και τα σκουπιδιάρικα του Δήμου που τα μαζεύουν καθημερινά !!!)
Η υπόθεση έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην Γαλλία, ενώ η οργάνωση League of Human Rights, που διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια, μιλάει για "ποινικοποίηση της φτώχειας".

Στη Γαλλία έχει εδώ και καιρό ανοίξει η συζήτηση για τον τρόπο που διαχειρίζονται οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ τα τρόφιμα που λήγουν αλλά είναι σε καλή κατάσταση και θα μπορούσαν ακόμα να καταναλωθούν. Η πρακτική που ακολουθούν οι περισσότερες αλυσίδες είναι εξοργιστική, αφού προτιμούν μέχρι και να ψεκάσουν τα τρόφιμα που ρίχνουν στα σκουπίδια, για να μην καταναλωθούν από ανθρώπους που έχουν ανάγκη.


  
 

Δείτε επίσης: ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ (με τα links που το συνοδεύουν)

Δεν υπάρχουν σχόλια: