ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Τι έχει να προσφέρει η Εκκλησία στους ομοφυλόφιλους;


Το καλό κήρυγμα παρηγορεί τους λυπημένους και λυπεί τους βολεμένους. Και είμαστε όλοι και στις δυο κατηγορίες. Εγώ και οι άλλοι ιερείς δεν πηγαίνουμε από κλίτος σε κλίτος για να κατηγορήσουμε ή να αντιμετωπίσουμε προσωπικά τους ανθρώπους. Δεν εξετάζω τις προσωπικές ζωές των ανθρώπων. Δε ρωτάω κάθε νεαρό ζευγάρι αν πορνεύει, ή κάθε επιχειρηματία αν κλέβει.
Κηρύττω το ευαγγέλιο, κηρύττω την καλή είδηση ότι ο Θεός μάς αγαπά και ότι με αυτή την αγάπη και τη χάρη μπορεί να μας σώσει από την πορνεία, την κλοπή, τις ομοφυλοφιλικές πράξεις, τη σκληρότητα, τη μνησικακία, την πλεονεξία και ούτω καθ' εξής.
Καλούμαστε όλοι στην ελευθερία, την ένδοξη ελευθερία των Παιδιών του Θεού. Δεν υπάρχουν ξεχωριστοί κανόνες για τους ομοφυλόφιλους ανθρώπους, για τους ετεροφυλόφιλους ανθρώπους ή για όποια άλλη κατηγορία. Είμαστε όλοι παιδιά του Θεού. Κάποιοι από εμάς καλούμαστε στο γάμο και την τεκνογονία, κάποιοι άλλοι όχι. Το σεξ είναι για το γάμο, χωρίς εξαιρέσεις. Υπάρχει αξιοπρέπεια και σεβασμό στην κοινή μας κλήση να ζούμε αγνά, άσχετα ποιοι είμαστε.
Η Εκκλησία έχει πολλά να προσφέρει, στους ομοφυλόφιλους, σε όλους τους ανθρώπους: την αλήθεια, τα μυστήρια, το όραμα για μια αγνή ζωή και την κοινωνία (: συντροφιά) των πιστών, που προσφέρει υποστήριξη και ενθάρρυνση σε όλους όσους βαδίσουν μαζί με τους άλλους ταλαίπωρους συναμαρτωλούς. 

Και:
Η αμαρτία (χωρίς ηθικισμούς) 
Gay agenda + Ομοφυλοφιλία & Ορθοδοξία

Έρωτας, σεξ, γάμος και μοναχισμός
Το παιδί με τον κατάλογο των αμαρτιών, που του είχαν γράψει άλλοι...
Ηθικισμός στην Ορθοδοξία; Όχι, ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: