ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

«Failed State» (αποτυχημένο κράτος) α λα ελληνικά

Κώστας Καραΐσκος 

(στέλεχος της ΝΙΚΗΣ στην Κομοτηνή με πολυσχιδή κοινωνική και πολιτική δράση, συγγραφέας, υπεύθυνος της Θεματικής Ομάδας της ΝΙΚΗΣ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση) 

Militaire / Το Ρωμαίικο

Ας είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς σε τούτη την κρίσιμη για την πατρίδα μας περίοδο. Ζούμε σε ένα failed State, σε ένα αποτυχημένο κράτος, που διατηρεί ακόμα κάποιες λειτουργίες του χάρη στην αδράνεια, στους διεθνείς οργανισμούς όπου ανήκει και σε κάποιες συγκυρίες.

Βεβαίως δεν κάνω σύγκριση με κράτη σαν τη Σομαλία, την Αϊτή ή άλλες χώρες του παλιού Τρίτου Κόσμου όπου συνήθως απέδιδαν τον ανωτέρω χαρακτηρισμό. Έχει όμως σημασία η πορεία στον χρόνο και η πραγματική ουσία των κρατικών λειτουργιών, όχι το όποιο βιοτικό επίπεδο μιας κοινωνικής μερίδας. Η οριστική αποτυχία της σύγχρονης Ελλάδος οφείλεται εν πολλοίς στα Μνημόνια που της επιβλήθηκαν από τους ξένους δανειστές αλλά και τους ντόπιους εκπροσώπους τους. Ωστόσο η ξενοκρατία ήταν μία μόνιμη συνθήκη μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια, άλλοτε πιο σκληρή κι άλλοτε πιο χαλαρή. 

Όσα δρομολογήθηκαν στις μέρες του ΓΑΠ και δεν ήταν ακόμα σαφή, τα ζούμε σήμερα με τον Μητσοτάκη. Ειδικά για αυτόν τον τελευταίο πραγματικά δεν μπορούμε να φανταστούμε ποιος θα μπορούσε να του κλέψει τον τίτλο του χειρότερου πρωθυπουργού, διαχρονικά και παγκοσμίως, των δικτατόρων συμπεριλαμβανομένων. Αν είχε κάποιον ηροστράτειο στόχο να επισκιάσει (με όρους χρηστής διοίκησης) μορφές σαν του Νέρωνα ή του Καλιγούλα είναι σαφές ότι το πέτυχε.

Όπου και να κοιτάξει κανείς βλέπει τα συντρίμμια της όποιας Ελλάδας είχε απομείνει όρθια μεταπολιτευτικά. Να αναφερθούμε στην εξωτερική πολιτική; Μετά την Κάσο, μετά την πιθανή ακύρωση της καλωδιακής σύνδεσης με την Κύπρο και μετά την παρουσία μας στους τουρκικούς εορτασμούς για την Μικρασιατική Καταστροφή (θυμίζω ότι η Βουλή μιλάει για τη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ του Μικρασιατικού Ελληνισμού), τι άλλες αποδείξεις χρειάζονται για την άτακτη φυγή μας μπροστά στην τουρκική απειλή; 

Και δεν πρόκειται μόνο για σχέσεις ισχύος, εδώ η Αλβανία του Ράμα στην υπόθεση Μπελέρη μας εξευτέλισε και κάποιοι κάνουν ότι δεν κατάλαβαν, προκειμένου να πάρουν το κατιτίς τους από τα ευρωπαϊκά πακέτα που κατευθύνονται προς τη γειτονική χώρα! Αναλόγως και με τα Σκόπια, που όχι μόνο χρησιμοποιούν επισήμως νέτα σκέτα το μακεδονικό μας όνομα αλλά και στρατηγικές συμφωνίες με την Άγκυρα συνάπτουν (Κοτζιάς ακούει;). Ακόμα και η Αίγυπτος του Σίσι πλησιάζει ξανά τον Ερντογάν που μέχρι χθές την έβριζε, αφού διαπιστώνει ότι άλλος παράγοντας κρατικής ισχύος στην περιοχή δεν υπάρχει! Αλήθεια, αν διοικούσε την Ελλάδα ένας Τούρκος καϊμακάμης θα ήταν χειρότερα τα πράγματα;

Στην Οικονομία και μόνη η ύπαρξη της ΑΑΔΕ αρκεί για να μας κατατάξει στα αποτυχημένα κράτη. Εσχάτως, με τον πολυχρονεμένο μας ΠΘ να οδηγεί την κοινωνία ολοταχώς προς την εξαθλίωση, οι ευρωπαϊκοί δείκτες μάς δείχνουν να εκτοπίζουμε τη Βουλγαρία από τον πάτο. Και μήπως όλη αυτή η καταστροφή που ζούμε ατομικά έφερε κάποιο μακροοικονομικό αποτέλεσμα που να άξιζε τις θυσίες; Με δημόσιο χρέος πάνω από τα 400 δισ. και σε ποσοστό ιλιγγιωδώς υψηλότερο εκείνου του 2009, με το ιδιωτικό χρέος εκτοξευμένο αναλόγως, με τις τράπεζες σε ξένα χέρια να μην φορολογούνται ακόμα και σήμερα, με την δημόσια περιουσία ξεπουλημένη, κάθησε προχθές στη ΔΕΘ ο τελοσπάντων ΠΘ να μας αναλύει κάτι μικρομπαχτσίσια που θα μας δώσει του χρόνου. Αφού δηλαδή, σαν τον Ναστρατή Χότζα, έβαλε μέσα στο τσαντήρι και το γουρούνι και το γαϊδούρι και το άλογο, τώρα υπόσχεται να βγάλει έξω τη γάτα!!!

Το δημογραφικό είναι η μέγιστη απόδειξη της κρατικής κατάρρευσης και της βαθμιαίας εξάλειψης του Ελληνισμού. Τα παιδιά μας δραπετεύουν στο εξωτερικό σε ιλιγγιώδη νούμερα για να βγάλουν τα προς το ζην και οι κυβερνητικοί παράγοντες επιχαίρουν! Άλλωστε φέρνουν Αφροασιάτες με ταχύτερους ρυθμούς, προχθές τα έγραφε ο ξένος Τύπος για αύξηση 222% στη λαθρομετανάστευση εν Ελλάδι. Πουθενά κανένα μέτρο για τη συγκράτηση των Ελλήνων στον τόπο τους, καμμία πολιτική ενίσχυσης των πολυτέκνων, στήριξης της ελληνικής οικογένειας. Μόνο τα ευρωπαϊκά κονδύλια που ταΐζουν τις ΜΚΟ του λαθροεποικισμού συνεχίζουν απρόσκοπα τη ροή τους και τώρα που ακόμα και η Γερμανία κάνει σκέψεις για επιλογές τύπου Ρουάντας το πράγμα θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο για την Ελλάδα ως πρώτη χώρα εισόδου. Άραγε πόσοι παράνομοι μετανάστες απελάθηκαν την τελευταία πενταετία, ισχύει το απόλυτο μηδέν;

Στην Υγεία ναι, ακόμα είμαστε καλύτερα απ΄ ό,τι η υποσαχάρια Αφρική αλλά ας αναλογιστούμε πού βρισκόμασταν μόλις πριν 1-2 δεκαετίες. Ζούμε μια διάλυση, ερήμωση των δημοσίων δομών, πρωτόγνωρη καταστροφή, όχι από ανάγκη αλλά από σχεδιασμό. Ό,τι και να  πεις την ίδια απάντηση παίρνεις: δώσαμε τόσα χρήματα στο ΕΣΥ, προκηρύξαμε τόσες θέσεις ιατρών. Το πρώτο δεν λέει φυσικά τίποτε γιατί κάλλιστα θα μπορούσε να σημαίνει ρεμούλες και συμφέροντα: τι βελτίωση πετυχαίνεις στο ΕΣΥ αν διπλασιάσεις την αποζημίωση του κομματικώς επιλεγμένου διοικητή ή αν αγοράσεις από την τάδε γερμανική εταιρεία κάποια μηχανήματα που θα μείνουν στις αποθήκες; Το δεύτερο είναι επίσης υποτίμηση της νοημοσύνης μας, αφού με 1300 ευρώ κανένας επαρκής γιατρός δεν θα αφήσει ένα αποδοτικό ιατρείο στον ιδιωτικό τομέα για να μπει σε ένα ΕΣΥ σε συνθήκες πολεμικής εκστρατείας. 

Κι αντί να διπλασιάσει τους μισθούς (όπως έκανε η Ρουμανία και ανέστρεψε την φυγή των ιατρών της στη Γερμανία) ή να εξασφαλίσει έστω άλλου τύπου κίνητρα για το υγειονομικό προσωπικό, εφευρίσκει μπαλώματα χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης με χρηματοδοτούμενα απογευματινά χειρουργεία. Το εν Αθήναις καθεστώς διώχνει τους Έλληνες γιατρούς συνειδητά προς τη ΒΔ Ευρώπη, εκτελώντας την παραγγελία που έλαβε από κει, τελεία. Και παράλληλα, αυτόν τον καιρό, μαζί με άλλες 4 ευρωπαϊκές χώρες εισάγουμε την κάρτα …εμβολιασμού! Έτσι για να μην ξεχνάμε τον εφιάλτη της υγειονομικής δικτατορίας που μας επέβαλε ο νεοταξίτικος μητσοτακισμός προ τετραετίας!

Πριν λίγες μέρες είχαμε τις ανακοινώσεις Πιερακάκη για την Παιδεία, όπου πέρα από τους διορισμούς και τις τεχνικές λεπτομέρειες δεν υπήρχε τίποτε που να δείχνει μέριμνα για τα ουσιώδη: για την παρεχόμενη Παιδεία, για το αξιακό σύστημα που αυτή υπηρετεί, για το ήθος που θέλουμε να διαμορφώσουμε, για το εκπαιδευτικό κλίμα στις σχολικές αίθουσες, για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και το πνεύμα στα σχολικά εγχειρίδια. Αντιθέτως βλέπουμε την εισαγωγή της σεξουαλικής εκπαίδευσης από το νηπιαγωγείο, προφανώς στην ίδια γραμμή που μας έρχεται από την ΕΕ και την Πρεσβεία, όπως και ο ψευτογάμος των ομοφυλόφιλων. Αυτά σε μια χώρα με υπαρξιακό κίνδυνο στα ανατολικά της σύνορα και με πολύχρονη δημογραφική συρρίκνωση!

Πού μπορεί λοιπόν κάποιος να ανιχνεύσει μια κρατική λειτουργία που να υποδηλώνει κάποια μέριμνα για τον λαό και την κοινωνία; Όταν όλα συνάδουν με μιαν «αντινατιβιστική» γραμμή δεν μπορείς να μιλάς για λάθη ή για απλές καθυστερήσεις. Σε ποια κανονική χώρα θα καταστρεφόταν η Αεροπορία Στρατού εν καιρώ ειρήνης, εξαιτίας μιας προβλεφθείσας κακοκαιρίας; Ποια κανονική χώρα θα έστελνε σε ειρηνευτική αποστολή τους στρατιωτικούς της και θα είχε 5 νεκρούς και 14 τραυματίες – και πουθενά καμμία ευθύνη;! Ποιος πρωθυπουργός θα εμπλεκόταν με το ίδιο του το γραφείο σε διεθνές σκάνδαλο υποκλοπών με οσμή (ισραηλινής) κατασκοπείας και θα διαπίστωνε …ψιχάλα; 

Σε ποια λειτουργική πολιτεία ο πρώτος τη τάξει υπουργός θα έχει τη σύζυγό του στην Ρυθμιστική Αρχή που εγκρίνει τις τεράστιες μπίζνες του πεθερού του; Πού θα μπορούσε να σταθεί κυβερνητικό κόμμα με χρέη μισού δισεκατομμυρίου που ολοένα αυξάνονται; Ποια δημοκρατία νομοθετεί ανοιχτά κόντρα στο Σύνταγμά της επειδή έτσι βολεύει τα συμφέροντα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος; Μα φυσικά σε εκείνην που έχει σπάσει κάθε ευρωπαϊκό ρεκόρ σε πλημμυρισμένες πεδιάδες (Θεσσαλία), σε καμμένες εκτάσεις (Έβρος), σε σιδηροδρομικά δυστυχήματα (Τέμπη)…

Εν κατακλείδι, οφείλουμε όλοι – παρά τις βιοτικές μέριμνες που μας απασχολούν – να κοιτάξουμε με καθαρή ματιά την γύρω μας εθνοκρατική κατάρρευση, η οποία επί Μητσοτάκη επιταχύνεται ραγδαίως. Ένα κράτος που δεν το υπολήπτεται κανένας στη γειτονιά του, που δεν εξυπηρετεί πουθενά τους πολίτες του, που δεν έχει κανέναν βαθμό ελευθερίας στις εξωτερικές του σχέσεις ή στην οικονομική του πολιτική, που διοικείται γενικώς από την αμερικανική Πρεσβεία, τους κανονισμούς των Βρυξελλών και τους ντόπιους κοτζαμπάσηδες, είναι ακριβώς ένα failed state. Kαι μόνο η συστράτευση των πολιτών με μια αυθεντικά εθνολαϊκή αντιπολίτευση μπορεί να αλλάξει την πορεία προς τον συλλογικό μας εκμηδενισμό.

Συμπλήρωμα

Ζούμε στο 2024 και η Κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να εφαρμόσει την συνυπηρέτηση στον Δημόσιο Τομέα!

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΙΚΗΣ Δήμος Θανάσουλας, στην εκπομπή της Σοφίας Αποστολίδου στον Flash Θεσσαλονίκης στις 12-9-2024, μιλάει για τα σχέδια της Νέας Τάξης στα Σχολεία, για το δημογραφικό, τις προτάσεις της ΝΙΚΗΣ για την ενίσχυση της Ελληνικής Οικογένειας και το τέλος των Πολιτικών Ιδεολογιών.

 

Τα λιμάνια μας δεν είναι γήπεδα γης για να πωλούνται ως οικόπεδα. 

Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Κύρωση της από 24 Μαΐου 2024 Συμφωνίας Τροποποίησης της από 2 Φεβρουαρίου 2018 «Σύμβασης Παραχώρησης αναφορικά με τη Χρήση και την Εκμετάλλευση Ορισμένων Χώρων και Περιουσιακών Στοιχείων εντός του Λιμένος Θεσσαλονίκης» μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.».
11-9-2024 Ομιλία του Κομνηνού Δελβερούδη, Βουλευτή Πιερίας της ΝΙΚΗΣ 

 

102 χρόνια από τη Μικρασιατική γενοκτονία. Αναγκαία η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια

Ομιλία της κας Κουρουπάκη Ασπασίας, Βουλευτή Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών της ΝΙΚΗΣ, στην Ολομέλεια της Βουλής για:
- την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και τήρηση ενός λεπτού σιγής και
- τη Διεθνή Ημέρα της Δημοκρατίας. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: