ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Νικόλαος Παπαδόπουλος (βουλευτής ΝΙΚΗΣ): Όχι αστυνομική βία στο Άγιον Όρος!


Νικόλαος Παπαδόπουλος

Όπως γνωρίζουμε από την Αγιορείτικη Παράδοση, η Παναγία μαζί με τον Ιωάννη, τον αγαπημένο Μαθητή του Χριστού, παραπλέοντας το Όρος Άθω, αντιμετώπισαν φοβερή θαλασσοταραχή και αποβιβάστηκαν στον χώρο, όπου σήμερα βρίσκεται η Μονή των Ιβήρων.
Η Θεοτόκος θαυμάζοντας το τοπίο ζήτησε από τον Κύριο να της παραχωρήσει όλο το Όρος ως δώρο. Τότε ακούστηκε φωνή που έλεγε:
“Έστω ο τόπος ούτος κλήρος σός και περιβόλαιον σόν και παράδεισος, έτι δε και λιμήν σωτήριος τών θελόντων σωθήναι”.
Η Κυρία Θεοτόκος η Παναγία μας όταν φανερώθηκε στον πρώτο ερημίτη του Άθωνα, τον άγιο Πέτρο (655—681) και μετά από τέσσερις ως πέντε αιώνες στον ηγούμενο της Μεγίστης Λαύρας Νικόλαο και στον ένα και στον άλλο είπε: «Η κατοίκησή σας και η κατά Θεόν ανάπαυσή σας αλλού πουθενά δεν θα είναι παρά μόνο στο Όρος του Άθωνος, το οποίον έλαβα από τον Υιόν και Θεόν μου να είναι κλήρος δικός μου, στον οποίον εκείνοι που θέλουν να αναχωρήσουν από τις κοσμικές φροντίδες συγχύσεις, να έρχονται σ’ αυτό και να δουλεύουν στο περιβόλι αυτό, να καλλιεργούν την αρετή, την καθαρότητα της καρδιάς και την αγνότητα της ψυχής τους και από τώρα και εμπρός θα λέγεται από όλους «Άγιον Όρος» «Άγιον Όρος τουτεύθεν κεκλήσεται… καί περιβόλι δικό μου».
«Υπόσχομαι δε, πολύ να αγαπώ, να βοηθώ και να σκέπω εκείνους, που με άδολη καρδιά έρχονται να δουλέψουν ολόψυχα στο Θεό, να προσεύχονται αδιάκοπα για την ψυχή τους, να παρακαλούνε το Θεό για την Εκκλησία Του και όλο τον κόσμο να τον φωτίσει ο Θεός να γίνουν όλοι πρόβατα γνήσια και άδολα του Χρίστου και Θεού μας.»
 
Όποιος έχει επισκεφθεί την Αθωνική Πολιτεία, έστω και μια φορά στη ζωή του, θα έχει αισθανθεί την ψυχή του να χαίρεται και να ειρηνεύει, και μετά από λίγες ημέρες παραμονής σε αυτήν, προσπαθώντας να περιγράψει στους φίλους και στους οικείους του τι ένοιωσε..θα πει, κάπως έτσι πρέπει να είναι ο Παράδεισος!
Πώς είναι δυνατό να δεχθούμε ότι μπορεί κανείς να παραβιάσει την Ιερότητα του Αγίου Όρους; Είναι το Περιβόλι της Παναγίας μας και όλοι μας έχουμε καθήκον να το σεβαστούμε! 
Ας μείνει μακριά το χέρι της Ελληνικής Πολιτείας από τα διοικητικά και τα Πνευματικά ζητήματα που αφορούν την Αγιορείτικη Κοινότητα!
Ούτε ΜΑΤ, ούτε απειλές εξώσεων σε Μοναχούς μπορούν να λύσουν τα όποια προβλήματα μπορεί να υπάρχουν στην Ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου όπου και σε αυτή βίωσε μέρος τής Μοναχικής του πορείας ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος!
Ποιος χαίρεται από αυτήν την αναστάτωση τις τελευταίες ημέρες στο Άγιον Όρος; Φυσικά μόνο ο μισάνθρωπος διάβολος, αυτός που προσπαθεί να διαλύσει την ενότητα του! Ας αναρωτηθούμε όλοι μας και πρώτα οι Αγιορείτες Πατέρες, θα ήθελε η Παναγία μας να βλέπει τα παιδιά της σε τέτοια αναταραχή;
 
Εμείς στη ΝΙΚΗ δε θα επιτρέψουμε να ασκηθεί βια από τα ΜΑΤ, ή άλλες δυνάμεις ασφαλείας μέσα στον Ιερότατο Τόπο του Αγίου Όρους. Υπάρχει η Ιεραρχία που οφείλει να λύσει το πρόβλημα με εκκλησιαστικό τρόπο. Φαντασθείτε στον Ιερό τόπο άλλων θρησκειών αν συνέβαινε τέτοια βεβήλωση. Θα το επέτρεπαν πχ. στη Μέκκα λ.
Ο Θεός να φωτίσει του ιθύνοντες και να πρυτανεύσει η λογική.
Στον Ίδιο Χριστό δε πιστεύουμε; Την Ίδια Μάνα δεν έχουμε όλοι στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας; Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων, γιατί το Άγιον Όρος ανήκει στην Παναγία μας και την δική της παρέμβαση οφείλουμε να ζητήσουμε προσευχόμενοι και όχι αντιδικούντες!
Ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα, θα μπορούσε να λυθεί όχι με λαϊκισμό και πολιτικά μέσα, αλλά με Τη Χάρη του Θεού και τον Φωτισμό του Αγίου Πνεύματος! Στην Ορθόδοξη Πίστη μας δεν υπάρχουν αδιέξοδα! 
 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης
Δημοκρατικού Πατριωτικού
Κινήματος "ΝΙΚΗ"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: