ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Ο Δ. Νατσιός και η ΝΙΚΗ δεν υποστήριξαν τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς;


Φωτογραφία από το βίντεο Υγειονομικοί Απεργοί Πείνας - Συνέντευξη με τη ΝΙΚΗ (Απρίλιος 2022), για το οποίο βλ. παρακάτω.

Δημοσιεύθηκε ένα άρθρο, ο συντάκτης του οποίου υποστηρίζει ότι ο Δημήτρης Νατσιός και το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ δεν υποστήριξε τους διωκόμενους ανεμβολίαστους γιατρούς και υγειονομικούς και δεν πήρε θέση για το ζήτημα των εμβολίων κατά της Covid-19, εννοώντας τη μαχητική θέση κατά της χρήσης των εμβολίων που απαιτούν πολλοί συνάνθρωποι και αδελφοί μας.

Αυτό το υποστηρίζει ο συντάκτης επηρεασμένος από συζητήσεις με στελέχη της ΝΙΚΗΣ και από προφορικές τοποθετήσεις του Δ. Νατσιού, όπου προσπάθησαν να αποφύγουν τις έντονες τοποθετήσεις, επειδή το θέμα αυτό δίχασε τον κόσμο και έστρεψε "αδελφόν κατά αδελφού". Προσωπικά είμαι υπέρ αυτής της στάσης και πιστεύω ότι χρειάζεται ενωτικός λόγος και υπέρβαση του διχασμού, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.

Όμως η αλήθεια είναι ότι η ΝΙΚΗ και θέση υπέρ των διωκόμενων υγειονομικών πήρε - κατ' επανάληψιν μάλιστα - και άρθρα δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της παρουσιάζοντας τις επιστημονικές, και τις πνευματικές, ενστάσεις για τα συγκεκριμένα εμβόλια. Αυτό ας το έχει παρακαλώ υπόψιν κάθε ενδιαφερόμενος. 

Εξάλλου πολλά στελέχη της ΝΙΚΗΣ είναι γιατροί και νοσηλευτές που, επειδή παρέμειναν ανεμβολίαστοι, υπέστησαν την αναστολή εργασίας μέχρι τέλους. Όλοι αυτοί δεν μπορούμε να πούμε ότι στελέχωσαν και στελεχώνουν (κάποιοι εξ αυτών πλέον ως υποψήφιοι βουλευτές) ένα κίνημα που δεν τους υποστήριξε όταν διώκονταν. Το γνωρίζατε; Αν όχι, είναι μάλλον επειδή δεν επιθυμούν να καπηλευτούν το ζήτημα για ψηφοθηρικούς λόγους.

Συγκεκριμένα για το θέμα:

Α) Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς:

Στις 8 Απριλίου 2022 δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΝΙΚΗΣ το βίντεο Υγειονομικοί Απεργοί Πείνας - Συνέντευξη με τη ΝΙΚΗ. Είναι η 2η μόλις καταχώριση στον ιστότοπο Νέα - Δελτία Τύπου της ιστοσελίδας. Δηλαδή η υποστήριξη στους διωκόμενους υγειονομικούς ήταν από τις πρώτες μέριμνες του Κινήματος!
 
Τον ίδιο μήνα Απρίλιο 2022 ο καρδιοχειρουργός (σε αναστολή τότε) Νικόλαος Παπαδόπουλος, μέλος της Ομαιχμίας (ηγετικής ομάδας) της ΝΙΚΗΣ και σήμερα υποψήφιος βουλευτής, αναφέρθηκε στο ζήτημα της δίωξης των υγειονομικών στη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα politic.gr. Λέει:

"Ως αποκορύφωμα των δυστοπικών μέτρων είναι η αναστολή εργασίας, η πλήρης στέρηση μισθού και τελικά η αφαίρεση του βασικού ανθρωπίνου δικαιώματος στην εργασία για 7.000 έμπειρους υγειονομικούς που αντιστάθηκαν στην υποχρεωτικότητα ιατρικών πράξεων των εμβολιασμών. Είναι οι ίδιοι που πριν λίγο καιρό τους καταχειροκροτούσε η κυβέρνηση για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το υπογραμμίζουμε: Ένας ιατρός που κατηγορείται για χρηματισμό ή βαρειά κακουργήματα, όπως ο βιασμός και η κακοποίηση ανηλίκων, προστατεύεται από τον νόμο και εξακολουθεί να αμείβεται και να λαμβάνει το ήμισυ του μισθού του. Αντιθέτως, οι 7.000 έντιμοι υγειονομικοί, δεν λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ μισθό, καταδικαζόμενοι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από την κυβέρνηση σε αργό θάνατο. Γιατί αυτή η διάκριση; Δεν είναι όλοι οι πολίτες ίσοι απέναντι στο σύνταγμα  και τους νόμους; Εφαρμόζεται μήπως το θέλημα γνωστού τηλεειδικού που θέλει να μην είναι όλοι ίσοι με αυτόν, αφού δεν αποδέχτηκαν  τον υποχρεωτικό εμβολιασμό".

Ο δρ Ν. Παπαδόπουλος έχει τοποθετηθεί για το ζήτημα των υγειονομικών και για το ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση και σε πολλές συγκεντρώσεις της ΝΙΚΗΣ, ως ομιλητής. Παράδειγμα εδώ.
 
Ανακοινώσεις της ΝΙΚΗΣ για το θέμα:
 
Υποστήριξη της ΝΙΚΗΣ στους Υγειονομικούς που είναι σε αναστολή (Ιούνιος 2022). 
 
Η ΝΙΚΗ στο πλευρό όλων των υγειονομικών σε αναστολή - Καμία ανοχή στην απάνθρωπη υποχρεωτικότητα

Εξάλλου, στην Ανοικτή επιστολή του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, που δημοσιεύθηκε (και εστάλη και στο υπουργείο Υγείας) το Σεπτέμβριο 2022, περιλαμβάνεται επίσης αναφορά στο ζήτημα της δίωξης των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Εκτός αυτών, το μέλος της Ομαιχμίας (και τώρα υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου) της ΝΙΚΗΣ Θεόδωρος Ρηγινιώτης δημοσίευσε στα τοπικά ΜΜΕ της ιδιαίτερης πατρίδας του το άρθρο Κακοποιημένα γατάκια και στοχοποιημένοι άνθρωποι, με θέμα τη δίωξη των υγειονομικών (εννοούμε πολιτική δίωξη, όχι ποινική φυσικά).

Υποθέτω ότι υπάρχουν και άλλες επιμέρους τοποθετήσεις στελεχών της ΝΙΚΗΣ για το θέμα, που δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μας.

Β) Για το ζήτημα των εμβολίων κατά της Covid-19:

1) Στις θέσεις της ΝΙΚΗΣ για την Υγεία περιλαμβάνεται το κεφάλαιο COVID-19: Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ. Εκεί επισημαίνονται οι εσφαλμένοι χειρισμοί της κυβέρνησης και τονίζεται τι θα έκανε η ΝΙΚΗ αν ήταν κυβέρνηση.

2) Στην ιστοσελίδα της ΝΙΚΗΣ έχουν δημοσιευθεί τα παρακάτω άρθρα του τ. καθηγητή Πυρηνικής Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δρος Κωνσταντίνου Καρακατσάνη για τα εμβόλια:

Εμβόλιο COVID-19: Οι λόγοι για τους οποίους είναι προβληματικός ο εμβολιασμός 
 
Το αφήγημα της Covid-19: Νέα δεδομένα 
 
Θεωρήσεις για τα νέα διδύναμα αναμνηστικά εμβόλια για την COVID-19

Επίσης στον ίδιο χώρο δημοσιεύθηκε το άρθρο του κ. Γ. Χατζή Πρέπει να εμπιστευόμαστε τους «ειδικούς»; 10+1 φίλτρα πριν τους παραδώσουμε εν λευκώ τις τύχες μας.

Το άρθρο άλλου αρθρογράφου - φίλου της ΝΙΚΗΣ, με την υπογραφή "Πλαστήρας", Η Πίστη στην θεά... Επιστήμη

Επίσης και το άρθρο του κ. Αναγνώστη Οικονομόπουλου Το δικαίωμα προστασίας της υγείας και της γενετικής ταυτότητας. Ιδιαίτερα σημαντικό άρθρο, κατά τη γνώμη μου (όχι ότι τα άλλα δεν είναι), και πολύ πρώιμο, με ημερομηνία 21 Μαΐου 2021.

Τα δύο τελευταία άρθρα είναι από τα πρώτα που δημοσιεύθηκαν γενικώς στον ιστότοπο "Άρθρα φίλων". Παρότι στον ιστότοπο αυτόν επισημαίνεται ότι οι απόψεις που εκφράζονται στα διάφορα άρθρα πιθανόν να μην απηχούν τις επίσημες θέσεις της ΝΙΚΗΣ, είναι προφανές ότι τα άρθρα δημοσιεύονται επειδή είναι αποδεκτά και θεωρούνται σημαντικά, ώστε το Κίνημα να τα μοιραστεί με το ευρύ κοινό. Εξάλλου υπογραμμίζεται ότι εκεί δημοσιεύονται μόνον κείμενα που κρίνεται ότι βασίζονται "στις αξίες της ΝΙΚΗΣ".

Για την άλλη κριτική που ασκείται στη ΝΙΚΗ από το συγκεκριμένο άρθρο, που αποτέλεσε την αφορμή για τη σύνταξη του παρόντος, ότι δεν παίρνει θέση σε φλέγοντα ζητήματα, μια περιήγηση στην ιστοσελίδα του Κινήματος θα σας πείσει.

Τώρα, είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε τον αντίλογο της "άλλης πλευράς": ότι η ΝΙΚΗ είναι ένας συρφετός "ψεκασμένων" αντιεμβολιαστών και συνομωσιολόγων... Δυστυχώς, όπως και να το κάνουμε, κάποιοι θα διαφωνούν και θα είναι δυσαρεστημένοι. Και το χειρότερο είναι ότι στη χώρα μας πολύ συχνά γινόμαστε άκρως επιθετικοί, χωρίς καν να δίνουμε το δικαίωμα στον άλλο να έχει διαφορετική άποψη - και να την εκφράζει - σε επιμέρους ζητήματα (ή έστω και σε σημαντικά ζητήματα).

Και τι με νοιάζει εμένα - θα μου πείτε - η κριτική που ασκείται στη ΝΙΚΗ; Η οποία είναι και αναπόφευκτη φυσικά, και, γιατί όχι, και επιθυμητή. Με νοιάζει, επειδή θεωρώ ότι η ΝΙΚΗ είναι η κατάλληλη πολιτική πρόταση για την απελευθέρωση αυτού του τόπου από τα δεσμά της κομματοκρατίας (που είναι και πολιτικά και κοινωνικά, αλλά και πνευματικά δεσμά) και την οικοδόμηση μιας ελεύθερης πατρίδας σε υγιή θεμέλια.

Δόξα τω Θεώ. Συγχωράτε με, αδελφοί, αν θέλετε φυσικά. Με αγάπη Χριστού και σεβασμό προς όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: