ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Η Εκκλησία του Χριστού, θεωρίες συνωμοσίας και Αντίχριστος

 

Εικ. από εδώ

Του εν Χριστώ αδελφού μας & φίλου του ιστολογίου μας 

Βασίλη Ταβουλάρη

Από τα πρώτα της χρόνια η Εκκλησία του Χριστού είχε μία εσχατολογική προσέγγιση των πραγμάτων. Οι μαθητές του Ιησού, στις επιστολές τους, μιλάνε για την συντέλεια του αιώνος και την παρουσία του Αντιχρίστου. Μιλάμε πάντα για τον 1ο αιώνα μετά Χριστόν. Ο Ιωάννης ο Θεολόγος, αγαπημένος μαθητής του Ιησού, στο βιβλίο της Αποκάλυψης, που γράφτηκε στην Πάτμο στα τέλη του 1ου αιώνα, με πολλές παραστατικές εικόνες και με γλαφυρό τρόπο μας περιγράφει τα έσχατα, κάποια από τα οποία έχουν προαναφερθεί και στο βιβλίο του Δανιήλ στην Παλαιά Διαθήκη.

Σήμερα, βαδίζουμε στον 21ο αιώνα και οι προφητείες της Γραφής, φαίνεται σε κάποιο βαθμό να εκπληρώνονται, ειδικά με την Παγκοσμιοποίηση, αλλά το κακό σε αυτές τις περιπτώσεις το κάνουν οι συνωμοσιολόγοι που παντού βλέπουν «φαντάσματα», «δαιμόνια», «θεωρίες συνωμοσίας» κ.ά. πολλά.

Για παράδειγμα η Ελλάδα της Κρίσης, συνδέθηκε με «σκοτεινά κέντρα αποφάσεων» που επέβαλαν δήθεν τα μνημόνια με σκοπό την εξόντωσή μας, όταν βασικός υπεύθυνος για τα μνημόνια είναι ο Ελληνικός λαός και οι κυβερνώντες του, που έκαναν κακοδιαχείριση στα ευρωπαϊκά κονδύλια. Δόθηκαν χρήματα από την Ε.Ε. για έργα και όχι για Porsche Cayenne, βίλες και διακοποδάνεια. Οι ευθύνες των κυβερνήσεων τεράστιες, αφού τους ενδιέφερε μόνο η καρέκλα και η ικανοποίηση του διορισμένου κομματικού στρατού τους. Εξ ου και φτάσαμε στην κρίση και τα μνημόνια.

Στο παρόν, έτος 2021, όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά όλη η Γη περνάει μία πρωτόγνωρη κρίση με την Covid-19. Μία κρίση που έχει οικονομικές επιπτώσεις, αλλά και πολιτισμικές, αλλά είναι μία περισσότερο υγειονομική κρίση παρόμοια με το 1914, όπου η Ισπανική γρίπη σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η απάντηση της ανθρωπότητας σήμερα είναι οι διάφορες καραντίνες και φυσικά το εμβόλιο, το θέμα όμως είναι ότι ναι μεν είναι επικίνδυνη η Covid και το εμβόλιο ασφαλώς πρέπει να γίνει από όλους μας, από την άλλη όμως τι γίνεται με τις τυχόν παρενέργειες; Και το λέει αυτό κάποιος, εγώ δηλαδή, που έχω κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Επίσης πρέπει να τεθεί ένα άλλο σοβαρό ερώτημα. Η Covid είναι όντως επικίνδυνη και πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, να κάνουμε εμβόλιο κτλ, το τσιγάρο που έχει αποδειχθεί καρκινογόνο και σκοτώνει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο γιατί δεν απαγορεύεται;

Προσωπικά δεν έχω δει καμία κυβέρνηση, καμίας χώρας να αντιδρά στις επιπτώσεις που έχει το τσιγάρο στον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ επίσης τα αλλαντικά που είναι επεξεργασμένα κρέατα έχουν ένα σωρό συντηρητικά (και όχι μόνο τα αλλαντικά) που μακροχρόνια κάνουν κακό στην δημόσια υγεία (κατηγορούνται για καρκίνους, παχυσαρκία και σακχαρώδη διαβήτη), επιτρέπεται να πωλούνται κανονικά, και υποτίθεται ότι έχουν ελεγχθεί. Ερώτηση, πόσο «επιστημονικό» είναι όλο αυτό; Γιατί οι διάφοροι «ψεκασμένοι» να τηρούν μέτρα ή να κάνουν εμβόλιο, όταν οι κυβερνήσεις σε σοβαρά θέματα «σφυρίζουν αδιάφορα»;

Γιατί δεν έχει απαγορευτεί η χρήση ζάχαρης; Αποδεδειγμένα κάνει κακό στην υγεία!

Οι κυβερνήσεις σίγουρα σωστά κάνουν και προτρέπουν τον κόσμο να εμβολιαστεί, να φοράει μάσκα και να προσέχει στο θέμα του Covid γιατί είναι όντως μία επικίνδυνη κατάσταση, δεν κάνουν όμως το ίδιο, στο τσιγάρο, στα αλλαντικά, στην ζάχαρη και ένα σωρό άλλους «θανάτους» που βάζουμε μέσα μας. Δεν έχουμε ίδια μέτρα και ίδια σταθμά δυστυχώς.

Αυτό δίνει τροφή σε ένα σωρό συνωμοσιολόγους (της κακιάς ώρας ίσως;) να αναπτύξουν διάφορες θεωρίες, περί «μικροτσίπ» και «666», περί «Αντιχρίστου» κ.ά.

Η ευθύνη λοιπόν βαραίνει πρώτα τις ανεύθυνες, σε πολλά θέματα, κυβερνήσεις και μετά τον λαό.

Με αγάπη Χριστού
Βασίλης Ταβουλάρης
Ραδιοφωνικός Παραγωγός-Διαφημιστής
Συγγραφέας
Φοιτητής του Τμήματος Φυσικών Επιστημών του Ε.Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: