ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017

Αποσύρεται ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος: «Φεύγω, συγχωρήστε τα λάθη μου»


ΚαθημερινήΤην οριστική αποχώρησή του από τον εκκλησιαστικό θρόνο του, παρουσία πιστών, κλήρου και επισήμων, ανακοίνωσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, έπειτα από 40 χρόνια αρχιερατείας.
Στο βίντεο που ανήρτησε η ιστοσελίδα kalavrytanews, ο Αμβρόσιος, στο τέλος της ομιλίας του, ζήτησε συγγνώμη «από όσους στεναχώρησα ή πίκρανα με λόγια και πράξεις μου». «Συγχωρήστε μου, σας παρακαλώ και σας ικετεύω, συγχωρήστε μου, αδελφοί μου και παιδιά μου, τα λάθη μου, τις παραλείψεις μου, τις ατέλειες του χαρακτήρος μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Βάσει πρωτοκόλλου, ο μητροπολίτης θα παραμείνει στη θέση του έως τα τέλη του 2018 και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διαδοχή του από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμβρόσιος παραπέμπεται σε δίκη για δημόσια υποκίνηση βίας και κατάχρηση του εκκλησιαστικού του αξιώματος, για τις δηλώσεις που είχε κάνει το 2015, σχετικά με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

"Ν": Η πράξη αυτή, κατά τη γνώμη μας, είναι ένα θετικό σημείο στην όλη πορία του π. Αμβροσίου, που τα τελευταία χρόνια μάλλον έχει ταλαιπωρήσει τους χριστιανούς με τις ενέργειές του, παρά ωφελήσει.
Ο Κύριος ας φωτίζει την πορεία του και ας φωτίσει και όλους όσοι πικράθηκαν απ' αυτόν να τον συγχωρήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: