ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Ένα χριστουγεννιάτικο μήνυμα που προκάλεσε αντιδράσεις...


«Μήνυμα Χριστουγέννων»

Το πιο συγκλονιστικό γεγονός στον κόσμο αποτελεί η Γέννηση του Ιησού Χριστού καθώς η ενσάρκωσή Του χώρισε την ιστορία σε δύο μέρη, εκείνη που γράφτηκε προ Χριστού και εκείνη που συνεχίζεται μετά Χριστό. Ήταν ένας Θεός πρόσφυγας, γιατί από την ημέρα της Γέννησης του έως την Σταύρωσή Του δεν παρέμεινε σε έναν τόπο αλλά ως περιπλανώμενος πρόσφυγας δεν υπήρχε τόπος για Αυτόν.
Τα Χριστούγεννα είναι η νίκη και ταυτόχρονα η ήττα του Χριστιανισμού. Νίκη γιατί μπόλιασαν τον κόσμο με το Ευαγγέλιο της Αγάπης και ήττα γιατί το Ευαγγέλιο της Αγάπης νοθεύτηκε σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι περισσότεροι Χριστιανοί να πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν τα πάντα καινά, χωρίς να τρωθούν οι μηχανισμοί που σπέρνουν την ανισότητα και τον θάνατο, δηλαδή χωρίς να χάσουν τη βολή τους.

Η ιδεολογικοποίηση του Ευαγγελίου και η προσαρμογή ή και παραποίηση των λόγων του Χριστού κατά τη βόλεψή μας οδηγεί στην αδικία των συνανθρώπων μας. Ο ρατσισμός, ο εθνοφυλετισμός, η εξουσιαστικότητα και η κυριαρχικότητα έναντι των συνανθρώπων μας αλλά και η δικαιολόγηση του πλούτου, αποτελούν τα μεγαλύτερα αμαρτήματα των Χριστιανών που τα υποστηρίζουν. Στην Χριστιανική ιστορία το υπόλειμμα ήταν αυτό που κρατούσε την φλόγα του Χριστιανισμού ζωντανή. Υπόλειμμα ανθρώπων που σκέφτονταν ορθόδοξα και εξέφραζαν αγάπη, αλληλεγγύη και προσφορά που τους κληροδοτήθηκε Άνωθεν.
Ευχόμαστε ολόψυχα, αυτά τα Χριστούγεννα να αποτελέσουν την αρχή που το φως της δικαιοσύνης του Χριστού θα λάμψει στις ψυχές των ανθρώπων και θα γίνει το παράδειγμα, ώστε όλοι μαζί δίνοντας το χέρι στον πλησίον όπου γης να βοηθηθούμε πραγματικά.
Χρόνια πολλά σε όλους, υγεία, ειρήνη και προκοπή σε μαθητές και συναδέλφους εκπαιδευτικούς.
Το μήνυμα να διαβαστεί σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής
Α/θμιας& Β/θμιας Εκπαίδευσης
Κεντρικής Μακεδονίας
Παναγιώτης Ζ. Ανανιάδης
Γεωλόγος-Θεολόγος


"Ν": Αυτό το μήνυμα αρέσει στην ταπεινή και ασήμαντη μπλογκονησίδα μας. Κατά τη γνώμη μας, είναι θεολογικότατο και λέει αλήθειες - πικρές μεν, αλλά αλήθειες.
Ατυχώς, για μένα, αντιμετωπίζεται με τρομακτικές αντιδράσεις στη μπλογκόσφαιρα, ως "προπαγανδιστικό" και "νεοταξίτικο", προπαντός επειδή λέει την ΑΛΗΘΕΙΑ ότι ο Χριστός ήταν πρόσφυγας!...
Για το προσφυγικό, που δεν πρέπει να μας γίνει τόσο μεγάλος εφιάλτης, ώστε να ξεχάσουμε πως είμαστε χριστιανοί, προσκαλώ σε αυτή την ανάρτησή μας, αδελφοί: Η διπλή φύση του προσφυγικού / μεταναστευτικού προβλήματος...
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
Η εικ. από το Τα Χριστούγεννα των προσφύγων σε σκίτσα (μπείτε). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: