ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Άρης Σερβετάλης: "Διαβάζω τον γέροντα Παΐσιο – Εμπιστεύομαι τον Θεό"


Άλλος ένας νέος ηθοποιός - δες και το Νίκο Αναδιώτη, το Θοδωρή Αθερίδη, αλλά και τον ορθόδοξο Jonathan Jackson - που παραδέχεται ότι πιστεύει στο Θεό, προσεύχεται και εξομολογείται... Γίνεται έτσι όχι περισσότερο διάσημος απ' όσο ήδη είναι, αλλά, αντίθετα, εύκολος στόχος στα κακόβουλα σχόλια διαφόρων ταλαίπωρων περιηγητών της μπλογκόσφαιρας, όπως φαίνεται κι από τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Αναδημοσιεύουμε από εδώ, με ευχαριστίες στο φίλο μπλογκοναύτη που μας το έστειλε.

Οι περισσότεροι από εμάς τον λατρέψαμε μέσα από το ρόλο του Λάζαρου που γυρνούσε συνεχώς με τον Μήτσο, το ιγκουάνα του στον ώμο, στη σειρά «Είσαι το Ταίρι μου»!

Πολλοί επίσης τον έμαθαν από τον ρόλο του τύφλου στο σίριαλ του Χ. Παπακαλιάτη «Κλείσε τα Μάτια».
Ο λόγος για τον Άρη Σερβετάλη, ο οποίος εκτός από την υποκριτική και την ξυλουργική λατρεύει και την ανάγνωση θρησκευτικών βιβλίων.

«Διαβάζω τον γέροντα Παΐσιο, τον Βελιμίροβιτς. Μου αρέσει να διαβάζω βίους Αγίων. Μία ιδιαίτερη σχέση έχω με τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη και τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Επισκέπτομαι ένα συγκεκριμένο μοναστήρι στη Πελοπόννησο, κοντά στη Δημητσάνα, είναι αφιερωμένο στον Τίμιο Πρόδρομο», είπε ο ηθοποιός σε συνέντευξη που παραχώρησε, τονίζοντας παράλληλα ότι προσπαθεί να εκκλησιάζεται κάθε Κυριακή.

Ο αγαπημένος ηθοποιός δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι σε δύσκολες καταστάσεις έχει απευθυνθεί και έχει πάρει δύναμη από το Θεό.
«Εξομολογούμαι... Σε δύσκολες καταστάσεις έχω βοηθηθεί από τον Θεό. Πίστη για μένα σημαίνει να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου κάπου. Προσωπικά τον εμπιστεύομαι στον Θεό, αυτό με ανακουφίζει» δηλώνει ο Άρης Σερβετάλης και προσθέτει «σήμερα ο άνθρωπος έχει κυριευτεί από τα πάθη του. Πρέπει να βάλουμε μέτρο στις επιθυμίες μας. Πολλές φόρες μπαίνω στη διαδικασία να θέλω και κάτι παραπάνω και πιάνω τον εαυτό μου να αισθάνεται ότι αυτό είναι ένα πάθος. Προσπαθώ να το ελέγξω αλλά μόνος μου δεν τα καταφέρνω. Το αποτέλεσμα έρχεται όταν προσεύχομαι και εξομολογούμαι».

"Ν": Αξίζει να διαβάσουμε και μερικά σχόλια κάτω απ' την αρχική ανάρτηση:

Ειναι πολυ καλός ως ηθοποιός αλλα δυστηχώς δεν του άνοιξε τους ορίζοντές του η τέχνη. Κρίμα. Εν ετη 2013 που εχουμε φτασει στα περατα του συμπαντος να υπαρχουν ανθρωποι να πιστευουν σε αγίους !!!!!!!!! . Τετοια άτομα εκμεταλλεύεται η εκκλησία και πλουτίζει.

Έτσι ε? Τι λες βρε παιδί μου!!! Σα δε ντρέπεται !!!! Εσύ είσαι σίγουρος για την Εκκλησία που εκμεταλλεύεται τέτοια άτομα και πλουτίζει.Μπορείς να το αποδείξεις?

Συγχαρητήρια !!! ο έξυπνος άνθρωπος είναι πιστός Χριστιανός. όλα τα άλλα ειναι φούσκες.

Εγω οσους βλεπω και ειναι πολυ πιστοι και τρεχουν καθε τρεις και λιγο στην εκκλησια ειναι ολοι τους ηλιθιοι. Τι εχεις να πεις για αυτο ;

Εμείς εδώ λοιπόν, με ευχές προς το Θεό για όλους τους σχολιαστές, έχουμε να πούμε τα εξής:

Ένας πανεπιστημιακός γιατρός για ένα σύγχρονο άγιο
Άγιοι καθηγητές πανεπιστημίου: Λουκάς ο Ιατρός, Ευθύμιος Τακαϊσβίλι, Ιουστίνος Πόποβιτς

 
Πώς ξέρουμε σίγουρα ότι υπάρχει Θεός;
Θαυματουργοί άγιοι: αλήθεια ή μύθος;
Νευροθεολογία: Εγκέφαλος και πνευματική εμπειρία
Ιστορίες πλάνης: Ψεύτικα θαύματα και οράματα στην Ορθοδοξία
Η επιστημονική έρευνα για το Θεό
Άγιοι της διπλανής πόρτας
Ιστορίες Φωτός
Ένας άθεος στο ίδιο τραπέζι με το Χριστό  

Ένας επιστήμονας στην TV, ο π. Παΐσιος και άφθονες φωνές...
Άθεά μου αδέρφια, ζητήστε και θα λάβετε, όπως έλαβα κι εγώ!

Και:

Ηθικισμός; Όχι ευχαριστώ!
Η θρησκεία της χαράς - Γελαστοί άγιοι
Αυτογνωσία
ΕΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ
Ζήσε πέρα από τα όρια!
Περί εξομολόγησης

Musicians Who Are Converts to Orthodox Christianity

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη Συρία οι αδερφοί μας μαρτυράνε για το Χριστό κι εμείς εδώ περιμένουμε το φωτισμό από την τέχνη. Ο Θεός να μας ελεήσει όλους...

Είδες τα νέα που κυκλοφορούν για τους επισκόπους, Νεκρέ; Το βίντεο;

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Για τους μη γνώστες, ο αδελφός αναφέρεται στους δύο απαχθέντες μητροπολίτες από τη Συρία, για τους οποίους δείτε εδώ: http://o-nekros.blogspot.gr/2013/04/blog-post_23.html
Πιθανόν είναι νεκροί. Έχουν "διαρρεύσει" πληροφορίες γι' αυτό. Ο Θεός να ελεήσει όλους τους εκεί αδελφούς μας.
Ο φερόμενος ως "Συρορθόδοξος" μητροπολίτης Ιωάννης Αβραάμ είναι στην πραγματικότητα μονοφυσίτης, της λεγόμενης Συροϊακωβιτικής Εκκλησίας, για την οποία δείτε στην ενότητά μας "Αντιχαλκηδόνιοι".
Ευχαριστώ.

Atheism is a religion like "OFF" is a TV channel είπε...

"Άλλος ένας νέος ηθοποιός - δες και το Νίκο Αναδιώτη, αλλά και τον ορθόδοξο Jonathan Jackson - που παραδέχεται ότι πιστεύει στο Θεό..."

Παραδεχόμαστε κάτι, όταν είναι ελλάτωμα ή σφάλμα. Και η θρησκεία είναι και τα δύο. Σ'ευχαριστώ, με κάλυψες από την πρώτη πρόταση.

Α, να μην ξεχάσω, υπάρχει και μια έρευνα που τρέχει από το 1926 περί σχέσης δείκτη νοημοσύνης με τη θρησκεία. Για να μη σκοτίζεσαι να μαντέψεις και στραμπουλήξεις καμιά υπόφυση, ναι.. Οι άθεοι είμαστε εξυπνότεροι.

Καργιόλα επιστήμη ε...;

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Αυτό το σχόλιο είναι ένα από τα πιο αστεία που έχουμε λάβει στο blog μας, κι αυτός είναι κι ο κυριότερος λόγος που σπεύδουμε να το δημοσιεύσουμε.
Την πίστη στο Θεό την έχουν συκοφαντήσει ασύστολα οι "έξυπνοι" άθεοι (δηλ. φανατικοί και προκατειλημμένοι συκοφάντες, που αρνούνται να δουν ακόμη και την απλούστερη αλήθεια, π.χ. ότι ένας αληθινός χριστιανός είναι πάντα γεμάτος αγάπη για τον πλησίον του - ΔΕΝ εννοώ ότι εσύ, αδελφέ, είσαι σ' αυτή την κατηγορία, μια και ούτε που σε ξέρω). Αυτός είναι ο λόγος που αποτελεί παραδοχή το να ομολογήσεις την πίστη του. Ότι τη ΝΟΜΙΖΟΥΝ ως ελάττωμα ή σφάλμα σε μια κοινωνία όπου το ελάττωμα και το σφάλμα έχουν μεταμφιεστεί σε προτέρημα και αρετή.
Όσο για την ευφυΐα των άθεων, αποδεδειγμένη μέσω... έρευνας από το 1926!!!, προφανώς κατ' εσάς οι τόσοι μεγάλοι και πρωτοπόροι επιστήμονες, φιλόσοφοι, λογοτέχνες και καλλιτέχνες ανά τους αιώνες - ακόμη και στα νεώτερα χρόνια, αλλά και σήμερα - που πιστεύουν στο Θεό (σε διάφορες θρησκείες) έχουν χαμηλή νοημοσύνη...
Τι να λέμε τώρα... Και... "είστε και εξυπνότεροι", τρομάρα σας!
Για τα λοιπά, προτείνω το ιδρυτικό άρθρο μας "Πώς ξέρουμε σίγουρα ότι υπάρχει Θεός;", με τα links στα οποία παραπέμπουμε στην κάτω μεριά και αφορούν στη "Νευροθεολογία", τα ψευδή οράματα κ.τ.λ.
Εδώ είναι: http://o-nekros.blogspot.gr/2010/08/blog-post_27.html
Ευχαριστώ.