ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Γιατί δεν ανεβάζω πια σχόλια

Σε post στις αρχές Μαρτίου εξήγησα γιατί δεν επιθυμώ να ξανανεβάσω σχόλια και γιατί δε θα ασχοληθώ ξανά με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αυτού του ιστότοπου. Ο λόγος είναι ότι με κούρασαν τα σχόλια ορθοδόξων εναντίον ορθοδόξων και δεν επιθυμώ πια ούτε να δημοσιεύω παρόμοια μηνύματα, ούτε να διαβάζω.
Γι' αυτό και το blog μας απέκτησε ημερομηνία λήξεως, δόξα τω Θεώ, αφού, πρώτα ο Θεός, ταχτοποιήσουμε μερικές εκκρεμότητες σε δημοσιεύσεις. Βέβαια, στο μεταξύ βλέπω και νέα κείμενα που θέλω να μοιραστώ μαζί σας κι αυτό παρατείνει κάπως τη ζωή του.


Το post εκείνο το κατέβασα την επόμενη μέρα, θεωρώντας πως οι ενδιαφερόμενοι το έχουν διαβάσει, για να μειώσω τις πιθανότητες χρησιμοποίησής του από φανατικούς ιδεολογικούς αντιπάλους του χριστιανισμού, που πάντα προσπαθούν να κάνουν ζημιά στον εαυτό τους και στους άλλους (ο Θεός να τους συχωρέσει και να τους φωτίζει).
Εδώ θα ήθελα να πω μόνο ότι, αν κάποιος θέλει να σχολιάσει ένα άρθρο, αφού τα posts μας είναι σχεδόν όλα αναδημοσιεύσεις, μπορεί να το κάνει ανατρέχοντας στην αρχική πηγή. Αλλά και, το κυριότερο, αν θέλει να συζητήσει ένα πνευματικό, ηθικό ή εκκλησιαστικό θέμα, τον προτρέπω να απευθυνθεί στον πνευματικό του - και, αν δεν έχει πνευματικό, είναι μια καλή ευκαιρία να βρει και να γνωρίσει τη λυτρωτική εμπειρία της εξομολόγησης.
Εκτός αυτού, στη σελίδα μας υπάρχουν συνδέσεις προς αρκετούς άλλους ορθόδοξους ιστότοπους, καλύτερους και πιο πρόσφορους από τούτον για επικοινωνία.
Ζητώ συγγνώμη από τους καλούς μου φίλους γι' αυτή την εξέλιξη. Το blog δεν κλείνει, απλά κλείνεται λίγο στον εαυτό του. Αυτό δεν συνεπάγεται κάποια ζημιά στην Ορθοδοξία, ένα blog δεν αλλάζει τον κόσμο. Η Εκκλησία εν Χριστώ αλλάζει, δηλαδή μεταμορφώνει και αγιάζει, τον κόσμο και την καρδιά σου, αδελφέ μου. Πλησίασέ την, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, μην αργείς. Θ' αλλάξει η ζωή σου.
Ο Θεός μαζί σου. Σ' ευχαριστώ και σ' αγαπώ.

Διάβασε:
ΖΗΣΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ! Αυτογνωσία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάνω που πιστεύω πως βρήκα ένα καλό site για χριστιανική ενημέρωση με στενοχώρησε Νεκρέ για τον κόσμο.

Βέβαια νεκρός για τον κόσμο είσαι εσύ τι να σε κάνουμε.

Ο Θεός να σε ευλογεί!