ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Τεράστια συγκέντρωση Ορθόδοξης Νεολαίας στη Ρουμανία (Σεπτέμβριος 2017)



Ρομφαία

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση Ορθοδόξου Νεολαίας στην σύγχρονη ιστορία πραγματοποιήθηκε στο Ιάσιο της Ρουμανίας μετά από πρωτοβουλία του Μητροπολίτου Μολδαβίας, Ιασίου και Μπουκοβίνας κ. Θεοφάνη.
Στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 10.000 νέοι, προεξήρχε ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, ενώ έλαβαν μέρος ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως [Τανζανίας] κ. Δημήτριος, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος και συμμετείχαν Επίσκοποι από τα Πατριαρχεία Αντιοχείας, Βουλγαρίας και Γεωργίας, την Εκκλησία της Πολωνίας και πολλοί Επίσκοποι του Πατριαρχείου της Ρουμανίας.
Την έναρξη του 4ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Οροδόξου νεολαίας κήρυξε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Στην τελετή έναρξης συμμετείχαν περισσότεροι από 6.000 νέοι και νέες από 32 χώρες ανάμεσα τους: Ελλάδα, Κύπρος, Παλαιστίνη, Συρία, Λίβανος, Τανζανία, Ουγκάντα, Μπουρούντι, Ρουάντα, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, από όλη σχεδόν την Ευρώπη, καθώς και αντιπροσωπείες από την Αμερική, την Ουραγουάη, την Αργεντινή, την Ινδία και την Κίνα.



Δείτε επίσης, αν θέλετε:




Οι άγιοι Γέροντες Κλεόπας Ελίε, Παΐσιος Ολάρου και Αρσένιος Μπόκα
Ο μεγάλος άγιος της Γεωργίας Γαβριήλ ο διά Χριστόν σαλός και Ομολογητής († 1995)
Hardest of the Hardcore - The story of John the Romanian


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: