ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Επιστολή από Μαλάουι – Έκκληση για βοήθεια (π. Ερμόλαος Ιατρού)


Πανελλήνιος Χριστιανικός Όμιλος Ορθοδόξου Ιεραποστολής
Ορθόδοξη Ιεραποστολή

Αγαπητοί μας αδελφοί εν Κυρίω, σεβαστά μέλη και κ. πρόεδρε του Ιεραποστολικού Ταχυδρόμου, χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε!
Σας γράφουμε έχοντας τις καλύτερες αναμνήσεις από την καλοκαιρινή μας συνάντηση, στην φιλόξενη κατασκήνωσή σας, όπου μας δώσατε την ευκαιρία να ζήσουμε έστω και λίγο καιρό μαζί σας και να σας γνωρίσουμε από κοντά.



Σαν ένα σύλλογο που έχει αποδεδειγμένα ιεραποστολικές ανησυχίες και ευαισθησίες τολμούμε να σας γράψουμε και να σας κάνουμε γνωστές τις δυσκολίες και τις ανάγκες μας, μήπως και μπορέσετε να μας βοηθήσετε και ανακουφίσετε κάπως σχετικά…
Οι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας τον τελευταίο καιρό, έχουν επηρεάσει φέτος με τον χειρότερο τρόπο και τις δικές μας δραστηριότητες εδώ. Τα έσοδά μας από διάφορους μικροδωρητές προς την ιεραποστολή μας, αυτήν την χρονιά που διανύουμε, όχι απλώς μειώθηκαν, αλλά μηδενίστηκαν.
Η ορθόδοξη ιεραποστολή μας στο Μαλάουι φέτος, με δυσκολία μπορεί να κινηθεί και να οργανώσει δραστηριότητες πέρα από την βάση της, αφού σκεφτόμαστε ακόμη και το λίτρο την βενζίνη που θα ξοδέψουμε για κάθε μας κίνηση. Έχουμε ελαττώσει τα συσσίτια και κινδυνεύουμε να τα σταματήσουμε, δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε στους μισθούς όλων των υπαλλήλων μας, και γενικά αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους δυσκολίες, καθημερινά.
Εξαιτίας όλης αυτής της κατάστασης, τολμούμε να χτυπήσουμε την πόρτα σας και να σας παρακαλέσουμε να συνδράμετε στα τρέχοντα έξοδά μας, ώστε να πάρουμε μιαν ανάσα να κινηθούμε ανάλογα.
Σύμφωνα με το δικό μας το μυαλό είναι κρίμα να παγώσουν οι δραστηριότητες και το φιλανθρωπικό έργο της ιεραποστολής μας και γι αυτό σας κάνουμε γνωστές τις ανάγκες μας.
Από εκεί και πέρα, ας μιλήσει ο Θεός. Δεν υπάρχει διάθεση πίεσης απέναντί σας. Πώς θα μπορούσαμε άλλωστε αφού ο ίδιος ο Θεός μας παροτρύνει να τελούμε αγαθοεργίες μόνο σαν ιλαροί δότες και όχι με άλλον τρόπο…
Αυτά θέλαμε να πούμε στην αγάπη σας.
Παρακαλούμε τον Θεό να σας φωτίσει πώς να κινηθείτε.
Σας ευχόμαστε επίσης, καλόν αγώνα και πλούσια πνευματική καρποφορία.
Ευχόμαστε και παρακαλούμε να έχουμε θετικά νέα από εσάς, το γρηγορότερο.
 

Με αγάπη Χριστού
π. Ερμόλαος 


Greek Orthodox Church“ST. Nektarios”
P.O.Box 1854
Blantyre-Malawi Central Africa 


Προσφέρετε στην ορθόδοξη ιεραποστολή στο Μαλάουι, μέσω του ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής. Πληροφορίες για τους τραπεζικούς λογαριασμούς ( κατάθεση με την ένδειξη για «ιεραποστολή στο Μαλάουι» ) δείτε παρακάτω :

Τ ρ α π ε ζ ι κ ο ί  Λ ο γ α ρ ι α σ μ ο ί:
Εθνική Τράπεζα: 143/540.033-38,

Για κατοίκους εξωτερικού: IBAN: GR21 0110 1430 0000 1435 4003 338, BIC: ETHNGRAA

Εμπορική Τράπεζα ( νυν ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ ) : 86347601


Δείτε επίσης:

Ειδήσεις από την Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαλάουι (& εδώ άλλες)

Δεν υπάρχουν σχόλια: