ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Καλά νέα από την Ορθόδοξη Αφρική

Ο γιος του πρωθυπουργού της Κένυας βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός


kenias

Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος δέχθηκε, προ αρκετών εβδομάδων, τον πρωτότοκο γιο του πρωθυπουργού της Κένυας Ραΐλα Οτίγκα, Φιντέλ Κάστρο, τον οποίο συνόδευε η μέλλουσα σύζυγός του καταγομένη από την Ερυθραία.
Το ζευγάρι εξέφρασε τη μεγάλη επιθυμία του να ενταχθεί ο Φιντέλ στους κόλπους της μίας, αγίας, καθολικής και αποστολικής εκκλησίας.
Αφού έγιναν οι σχετικές και απαραίτητες διευθετήσεις, κατήχηση κ.τ.λ., ο σεβασμιότατος τέλεσε το μυστήριο του βαπτίσματος στο μεγάλο βαπτιστήρι της ορθόδοξης πατριαρχικής σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄», βαπτίσας τον Φιντέλ, μαζί με 22 άλλα άτομα, δίνοντάς του το όνομα Μακάριος.

kenias1

Στις 28 Ιουλίου ο σεβασμιότατος τέλεσε το μυστήριο του γάμου στον ορθόδοξο πατριαρχικό καθεδρικό ναό των Αγίων Αναργύρων στη Ναϊρόμπη.
Στην τελετή παρέστησαν οι γονείς και των δύο νεονύμφων προς τους οποίους ο Μητροπολίτης, στο τέλος, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες για τη νέα τους ζωή.

Χειροτονία πρώτου άγαμου ιθαγενούς αφρικανού κληρικού στη Ζιμπάμπουε

           
Η Κυπριακή Αδελφότητα Χαράρε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε, την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Σωματείων και την Ελληνική Κοινότητα οργάνωσαν από κοινού επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της βάρβαρης Τουρκικής εισβολής του 1974, ως επίσης και το ετήσιο Μνημόσυνο για τον Εθνάρχη Αρχιεπίσκοπον Μακάριον.
 
Του ιερού Μνημοσύνου προέστει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ Κυκκώτης, ο οποίος μετέφερε και το Πατριαρχικό μήνυμα του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ. Θεοδώρου, τονίζοντας ότι η καλύτερη ανάπαυση των ψυχών των σύγχρονων ηρωομαρτύρων της Κύπρου και του Εθνάρχη Μακαρίου είναι να ζήσουμε το θαύμα της απελευθέρωσης των σκλαβωμένων κατεχόμενων περιοχών από τους Τούρκους εισβολείς. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ο επίτιμος Πρόξενος της Κύπρου κ. Νέστορας Νέστορος, ο οποίος αναφέρθηκε στις σύγχρονες πτυχές του Κυπριακού προβλήματος.
 
Για να τιμηθεί το πρόσωπο του αειμνήστου Εθνάρχη Μακαρίου κι ιδιαίτερα για την προσφορά του προς το Ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας μας στους Λαούς της Αφρικής, με τις ευλογίες του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ. Θεοδώρου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ χειροτόνησε τον πρώτον άγαμο τοπικό ιθαγενή αφρικανό κληρικό, που αποφοίτησε πρόσφατα από την Εκκλησιαστική Σχολή της Ναϊρόμπι «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ’, δίνοντας του το όνομα «Μακάριος».
 
Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη κατάθεση στεφάνων από τις Διπλωματικές μας αρχές, τον Μητροπολίτη μας και την Ηγεσία της Παροικίας μας.
Η ενότητα και η συνεργασία της Πολιτικής και Εκκλησιαστικής μας Ηγεσίας, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα αποτελούν βασική προϋπόθεση για τη δικαίωση του αγώνα μας για την απελευθέρωση της Κύπρου, αλλά και για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης που μας δημιούργησαν ορισμένοι ανεξέλεκτοι και ανεύθυνοι τραπεζιτικοί αξιωματούχοι και φυσικά κι ορισμένοι διεφθαρμένοι πολιτικοί σε βάρος των καλώς νοουμένων συμφερόντων του Λαού.

"Νεκρός για τον κόσμο": Ευχόμαστε ολόψυχα την ευλογία Θεού στο νεοφώτιστο ζεύγος και τον π. Μακάριο. Για τον αδελφό μας Φιντέλ (Μακάριο πλέον) ευχόμαστε επιπλέον η είσοδός του στην αγία Εκκλησία του Χριστού (που είναι αγία επειδή έχει κεφαλή το Χριστό κι όχι εξαιτίας των ανθρώπων) να συμβάλει στην πνευματική αναγέννηση του λαού του, με σκοπό τον καθαγιασμό και τη σωτηρία των αδελφών μας και ΟΧΙ οποιαδήποτε εθνικιστικά, πολιτικά ή ιμπεριαλιστικά κίνητρα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: