ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Αφιέρωμα στο βίο του π. Σεραφείμ Ρόουζ

Από το ορθόδοξο ιστολόγιο Απρογραμμάτιστα.
Κλικ εδώ!


Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο του π. Σεραφείμ Η Ορθοδοξία και η Θρησκεία του Μέλλοντος, μια συγκλονιστική ανάλυση της σύγχρονης πνευματικότητας και του κινήματος της "Νέας Εποχής" (που τότε ήταν σχετικά στις αρχές του), βιβλίο που κυκλοφόρησε κρυφά στην ΕΣΣΔ (όπου ήταν απαγορευμένο) και εξαιτίας του κάποιοι εγκατέλειψαν το δρόμο που τραβούσαν, συνειδητοποιώντας κάποιες αλήθειες (και εδώ αγγλικά).
Καλή  ανάγνωση & καλό ταξίδι στους δρόμους της αναζήτησης και του έρωτα για την Αλήθεια, με την ευλογία του Θεού.

3 σχόλια:

Mαρίτα Καράπη είπε...

Πολύ ενδιαφέροντα τα άρθρα σου Νεκρέ!Σε παρακολουθώ καιρό!Δεν προλαβαίνω να διαβάζω τις αναρτήσεις σου!Τι γνώμη έχεις για την Επικηρυγμένη Ορθοδοξία του π.Μιχαήλ;Εγώ τελευταία τον ανακάλυψα και σε μερικά θέματα συμφωνώ,οπως για παράδειγμα την άποψη του για τις Χριστιανικές Οργανωσεις.

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Καλώς ήρθατε στη συντροφιά μας.
Μια και με ρωτήσατε, ας πω τη γνώμη μου...
Για τους μη γνώστες: Ο μοναχός Μιχαήλ, "πρώην αγιορείτης" (όπως γράφει), καταγγέλλει κακώς κείμενα στα βάθη του Αγίου Όρους, από το οποίο αποχώρησε. Εμφανίζεται να σέβεται τους αγίους και τους Γέροντες και να κρίνει μόνο -όπως είπαμε- τα κακώς κείμενα. Έχει γράψει πολλά βιβλία, για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://www.dorcas.gr/default.php?id=1.
Δε μπορώ να γνωρίζω τα προβλήματα που πιθανόν αντιμετωπίζουν πολλοί Αγιορείτες μοναχοί, αγωνιζόμενοι πολύ ή λίγο. Επίσης ξέρουμε ότι ψευδογέροντες και ψευδοάγιοι υπάρχουν πάντα και οι αυθεντικοί τούς επισημαίνουν ή έστω εφιστούν την προσοχή για τέτοια φαινόμενα (και οι γέροντες Παΐσιος και Πορφύριος το έκαναν).
Όμως γενικά ο π. Μιχαήλ μου βγάζει έναν εγωισμό, που τον μειώνει πολύ στα μάτια μου. Εμφανίζεται ως τιμητής των πάντων & μάλιστα με αρκετή ειρωνεία. Γι' αυτό, περισσότερο αξιολύπητος μου φαίνεται παρά έγκυρος. Ο Θεός ξέρει.
Δείτε αν θέλετε μια κριτική -κατ' εμέ νηφάλια- για τα βιβλία του: http://www.agioros.com/ivirwn/grigoriou/artemios_mixahl.htm.
Σας ευχαριστώ και εύχομαι υγεία και ευλογία Θεού.
ΥΓ. Ωραίο το blog σας.

Mαρίτα Καράπη είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!Με κάλυψες!Καλή δύναμη και σε σένα!