ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Νεολαία ΝΙΚΗΣ: «Σε κάθε περίπτωση εμείς τους αγκαλιάζουμε και τους βλέπουμε σαν αδέρφια μας»!

"Ν": Συγχαρητήρια στα παιδιά. Εκφράζουν αυτό ακριβώς που αποτελεί την ουσία του αγώνα που έχουν αναλάβει, που είναι όχι μόνο πολιτικός, αλλά και πνευματικός.

Νεολαία ΝΙΚΗΣ / Facebook

"Θα χάσουμε τον άνθρωπο... Και εμείς ακόμα θα κοκορομαχούμε, κολλημένοι σε ιδεολογίες και τσιτάτα..."
Μετά το χθεσινό συμβάν της εισβολής αριστερόφρονων αναρχικών στην αίθουσα της σχολής του ΑΠΘ και την ματαίωση της προγραμματισμένης παρουσίασης του βιβλίου της κ. Νεγρεπόντη - Δελιβάνη, που μεταξύ άλλων ομιλητής θα ήταν ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, αντιλαμβανόμαστε πως η ελευθερία λόγου και έκφρασης εξαντλείται σε ιδέες που περιλαμβάνονται μόνο στην κοινή woke ατζέντα της κυβέρνησης και της ελεγχόμενης αντιπολίτευσης.
Το Πανεπιστήμιο που θα έπρεπε να είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών βιώνει περίοδο παρακμής, καθώς μέσα σε αυτό καταστρατηγούνται θεμελιώδη δικαιώματα, φιμώνεται η αντίθετη άποψη και φασιστικές ενέργειες θεωρούνται δημοκρατικές. Όλοι διαδηλώνουν για ελευθερία και δημοκρατία, αλλά οι πράξεις τους δείχνουν πως όχι μόνο δεν μπορούν να τις ανεχθούν αλλά και τις πολεμούν.
Εμείς όμως θέλουμε να εστιάσουμε στο μίσος που είδαμε στα πρόσωπα αυτών των παιδιών. Με τόσο μίσος, όποια ιδέα και να υπηρετείς θα είσαι στα άκρα και σίγουρα δε θα βρίσκεις την ειρήνη μέσα σου. Έτσι και εξωτερικά θα τρέφεις το θηρίο της μισανθρωπίας, της μισαλλοδοξίας και του πολέμου που νομίζεις ότι πολεμάς.
Σε κάθε περίπτωση εμείς τους αγκαλιάζουμε και τους βλέπουμε σαν αδέρφια μας. Θα έρθει η ώρα που αρκετοί από αυτούς θα συνταχθούν στον αγώνα για τα αγνά ιδανικά και τις αξίες της Ρωμιοσύνης, όπως και έχει γίνει στο παρελθόν (βλ. το άρθρο Αναρχικοί με τη ΝΙΚΗ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: