ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Για τις νέες, ηλεκτρονικές ταυτότητες!...

Σχετικά με καίρια ερωτήματα της ΝΙΚΗΣ κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, οι κ.κ. Γεωργιάδης και Βορίδης προέβησαν σε εν μέρει τοποθετήσεις.

Τους απαντούμε:

Ο μεν κ. Γεωργιάδης με τη δήλωσή του επιβεβαίωσε την δυνατότητα γεωεντοπισμού των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων. Όμως δεν μας είπε, γιατί χρειάζεται τέτοια τεχνολογία παρακολούθησης ένα κρατικό μέσον ταυτοποίησης. Ούτε ποιός θα επεξεργάζεται τις βάσεις δεδομένων. Ούτε αν θα είναι υποχρεωτική η ταυτότητα. Ούτε αν θα αποθηκεύει δεδομένα ερήμην του κατόχου. Η δε άστοχη σύγκριση κρατικής υποχρεωτικής ταυτότητας με μία ιδιωτική συσκευή που ελεύθερα επιλέγει κάποιος την αγορά και τις ρυθμίσεις της, αποκαλύπτει ότι ο κ. Υπουργός συγχέει την σχέση κράτους-πολίτη με την σχέση εμπόρου-πελάτη.

Σε κάθε περίπτωση, κύριε Γεωργιάδη, η γραφικότητα δεν είναι γνώρισμα του Προέδρου μας. Θα σας θυμίσουμε δικά σας λόγια, όπως καταγράφτηκαν στα πρακτικά 21/1/2011 της Βουλής, με τα οποία ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. αναφερθήκατε στην τότε ηλεκτρονική ταυτότητα: «Την θεωρώ απαράδεκτη! Δεν θα την παραλάβω ο ίδιος ποτέ και καλώ και τους πολίτες να μην το κάνουν. Αυτά είναι σχέδια της Παγκοσμίου Διακυβερνήσεως και πρέπει να αντισταθούμε. Το κόμμά μου, ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο Πρόεδρός μου ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι απολύτως αντίθετοι με αυτή την κάρτα».

Αναφορικά με την απόκρυψη των προθέσεων της ΝΔ για την συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Βορίδης απάντησε με την θολή δήλωση ότι η ΝΔ δεν θα πειράξει το άρθρο 3 του Συντάγματος, επειδή δεν το άλλαξε στην προηγούμενη αναθεωρητική Βουλή. Μπορεί να μάς εξηγήσει περαιτέρω ο κ. Βορίδης, γιατί τέθηκε υπεύθυνος του σχεδίου αναθεώρησης ο καθηγητής κ.Σπυρόπουλος, ο οποίος, μαζί με τον σημερινό ΥΠΕΞ κ.Γεραπετρίτη, συνέταξαν το 2016 το λεγόμενο "καινοτόμο Σύνταγμα", στο οποίο είχαν πλήρως καταργήσει το άρθρο 3 και ουσιωδώς τροποποιήσει άλλα θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος;

Απάντηση του βουλευτή επικρατείας της Νίκης κ. Γ. Αποστολάκη


(στο βίντεο η ομιλία του στη Βουλή για την Ανεξαρτησία & την Ποιότητα της Δικαιοσύνης)
 
Άδωνις Γεωργιάδης @AdonisGeorgiadi
Είναι σχεδόν γελοίο η κριτική ενός Πολιτικού Αρχηγού για τις νέες ταυτότητες, να είναι ότι «έχουν γεωεντοπισμό και άρα θα ξέρουν ανά πάσα στιγμή που βρισκόμαστε κλπ», ας πληροφορήσει κάποιος τον κ. Νατσιό ότι γεωεντοπισμό έχουν όλες οι συσκευές των κινητών τηλεφώνων! Αν θέλει κάποιος να βρει που είσαι δεν χρειάζεται καμμία νέα ταυτότητα. Κάπου να μπει ένας φραγμός στην γραφικότητα.
Translate Tweet
10:45 AM · Jul 9, 2023
 
Δεν θα σχολιάσω το tweet του κ. Γεωργιάδη με ανταπόδοση ειρωνείας στην ειρωνεία. Στη ΝΙΚΗ και τους ανθρώπους της αρμόζει η σοβαρότητα.
1.- Όσα γράφω παρακάτω, είναι η προσωπική μου προσέγγιση στο -πολύ σοβαρό- ζήτημα των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων.
2.- Ναι κ. Γεωργιάδη, και τα smart phones έχουν δυνατότητα εντοπισμού θέσης του κατόχου της συσκευής (γεωεντοπισμού), με διαφορετικό βέβαια τρόπο. Το ξέρουν και τα μικρά παιδιά. Ξεχνάτε όμως ότι η κατοχή και χρήση μίας τέτοιας συσκευής είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική, όπως είναι η διαρκής κατοχή από τον πολίτη της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητάς του, προκειμένου να πιστοποιείται η ταυτότητά του και να ασκεί δικαιώματα και υποχρεώσεις μέσω αυτής. Άρα, η διαφορά είναι ποιοτική: Δεν θέλω να αγοράσω καθόλου έξυπνο κινητό ή, αν το αγοράσω, μπορώ να το χρησιμοποιώ (και να επιτρέπω τον εντοπισμό μου), όταν και όπου θέλω. Ίδιος είναι ο κίνδυνος; 
Συνεπώς καθόλου γραφικός δεν ήταν ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, όταν υπερτόνιζε τον (διαρκή) κίνδυνο γεωεντοπισμού κάθε πολίτη μέσω του microchip rfid (ραδιοσυχνοτήτων) της νέας ηλεκ. ταυτότητας. Θα καταγράφει καθημερινά την τοποθεσία του πολίτη, όπου δηλαδὴ συναλλάσσεται και αφήνει ηλεκτρονικά ίχνη. Θα γνωστοποιεί κάθε συναλλαγή στις υπηρεσίες πληροφοριών. Αυτό δεν είναι ο ορισμός της καταλύσεως του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής;
3.- Απ’ ό,τι καταλαβαίνω συμφωνείτε έμμεσα για τη δυνατότητα εντοπισμού θέσης του κατόχου της ηλεκτ. ταυτότητας. Σας θυμίζω όμως ότι κατά το άρθρο 10 ν. 4325/2015 με το οποίο γίνεται προσθήκη εδαφίου στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 32 του Ν. 3979/2011 «…Σε καμιά περίπτωση στο σύστημα ταυτοποίησης δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνεται σύστημα εντοπισμού θέσης ή βιομετρικά στοιχεία.»
4.- Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, όμως, θεμελίωσε τον κίνδυνο καθολικού φακελώματος μέσω των τεχνολογικών δυνατοτήτων της νέας ταυτότητας και σε άλλα, εξίσου σοβαρά, στοιχεία, τα οποία τεχνηέντως παραβλέπετε!
 
5.- Η πραγματική δύναμη της Κάρτας, για το «φακέλωμα» που ανέφερε ο κ. Νατσιός, δεν θα βρίσκεται στη χωρητικότητα της μνήμης του μικροκυκλώματος που θα φέρει. Βρίσκεται στη δυνατότητα διασύνδεσης, μέσω του μοναδικού αναγνωριστικού αριθμού και του μικροκυκλώματος rfid, όλων των επί μέρους αρχείων δράσεως του πολίτη (δημοσίων και ιδιωτικών), ώστε να αποτυπώνεται ανά πάσα στιγμή το συνολικό προφίλ του με ό,τι αυτό σημαίνει και για όποιον μπορεί να αντιληφθεί τον κίνδυνο. 
Το κύριο λοιπόν και βασικότερο αποτέλεσμα της λειτουργίας της "Κάρτας Πολίτη" θα είναι να δημιουργηθεί μία "κοινή βάση για ηλεκτρονική αλληλεπιδράσεις μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και δημοσίων αρχών", δηλαδή το καθολικό "φακέλωμα" κάθε πολίτη. Διότι με τα ισχύοντα, δεν είναι δυνατή η διασύνδεση και διαλειτουργικότητα όλων των βάσεων δεδομένων μεταξύ τους. Κάθε πληροφορία καταγράφεται στην ειδικότερη βάση δεδομένων της υπηρεσίας που αφορά. 
Αλληλοσυνδυασμός και αλληλεπίδραση των επί μέρους βάσεων δεδομένων δεν είναι δυνατή. Δεν εξασφαλίζεται, λοιπόν, η καταγραφή όλων των συναλλαγών και κινήσεων σε μία και μόνο βάση δεδομένων ώστε να παρέχεται ένα συνολικό "προφίλ" του πολίτη με την αναζήτηση μέσω ενὸς μοναδικού αριθμού. 
 
6.- Το κυριότερο, όμως, όλων είναι το εξής: Η άσκηση των αστικών, ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων του πολίτη θα εξαρτάται πλέον απὸ την προηγούμενη παραλαβή της Κάρτας και του μοναδικού αριθμού της. Και τούτο διότι το ήδη θεσμοθετημένο σύστημα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αναγνωρίζει τον πολίτη και επιτρέπει την άσκηση των έναντι του Κράτους δικαιωμάτων του μέσω της λειτουργίας αυτού. 
Με την καθιέρωση της νέας ηλεκτρ. ταυτότητας ή "Κάρτας Πολίτη" αυτό θα επιτυγχάνεται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση της. Δεν δέχεσαι να παραλάβεις την Κάρτα και τον κωδικό αριθμό της; Δεν θα έχεις πρόσβαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, δεν θα είσαι "πιστοποιημένος " απὸ το σύστημα πολίτης και δεν θα δικαιούσαι να ασκήσεις τα δικαιώματα που προϋποθέτουν κατοχή και χρήση της Κάρτας (φυσικά και του Αριθμού). Δεν θα μπορείς να συναλλαχθείς όχι μόνο στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό βίο, αφού δεν θα είσαι ένας "πιστοποιημένος" απὸ το σύστημα πολίτης.
7.- Αυτά τα λίγα επί του παρόντος. Κάθε πολίτης καλείται να προβληματισθεί και να πάρει θέση.
8.- Όσο για τον κ. Άδωνι, τι θυμήθηκα τώρα: Αυτός δεν ήταν που το 2010 ως βουλευτής του ΛΑΟΣ δήλωνε στα μέσα: Δεν θα παραλάβω ποτέ την Κάρτα του Πολίτη; Αυτός δεν καλούσε τους πολίτες να μην τις πάρουν; Ότι είναι σχέδια της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης;
9.- Τώρα ποιος είναι ο γραφικός;
 
 
ΠΕΡΙ ΑΔΩΝΙΔΟΣ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ (*)
 

Ευστάθιος Δαφνομήλης 
Constantine Barlas

(*) "Ν": Ο τίτλος από το μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές Περί έρωτος και άλλων δαιμονίων, που με τη σειρά του εμπνέεται από το βυζαντινό έργο (αποδιδόμενο - μάλλον εσφαλμένα - στον άγ. Ιωάννη το Δαμασκηνό) Περί δρακόντων και άλλων δαιμονίων.

Το Σύνταγμα της Ελλάδος σε ένα από τα αρχικά και θεμελιώδη άρθρα του και συγκεκριμένα στο αρ.5, παρ.4, ορίζει πως απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση στη Χώρα ή την ελεύθερη είσοδο και έξοδο από αυτή.
Αυτό το άρθρο θα ήταν ακριβώς αυτό που θα προστάτευε τα δικαιώματά μας κατά την διάρκεια των απαγορεύσεων και υποχρεωτικοτήτων εμβολιασμού της περιόδου ψόβιντ19.
Όμως, η κυβέρνηση κατά την Ζ' Αναθεωρητική Βουλή, προσέθεσε μια "ερμηνευτική δήλωση" για την παράγραφο αυτή, που έλεγε πως στην απαγόρευση αυτή που ορίζει το Σύνταγμα, "δεν περιλαμβάνεται η λήψη μέτρων που επιβάλλονται για την προστασία της δημόσιας υγείας". Έτσι, με μια μικρή ερμηνευτική δήλωση, βρέθηκε το κλειδί, που ξεκλείδωσε την άμυνα της προστασίας της ελεύθερης κίνησης, και 20 χρόνια μετά επεβλήθησαν απαγορεύσεις κίνησης που ο τόπος δεν είχε βιώσει ούτε καν κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.
 
Ας το αφήσουμε λίγο στην άκρη αυτό το θέμα και θα επιστρέψουμε σε λίγο.
Σήμερα όπως ακούτε και διαβάζετε, τίθεται στο προσκήνιο ένα άλλο ζήτημα που αφορά στην υποχρεωτική και καθολική αλλαγή των ταυτοτήτων με νέου τύπου που θα εμπεριέχουν ένα μικροκύκλωμα ταυτοποίησης μέσω ραδιοσυχνοτήτων (rfid chip).
Τα προβλήματα και οι ανησυχίες που προκαλεί αυτή η είδηση είναι πολλές και διάφορες, και τα πρώτα επιχειρήματα που είδαμε να διατυπώνονται από κυβερνητικούς υπέρ των νέων αυτών ταυτοτήτων είναι αδύναμα, αντιφατικά και έωλα.
Η ανησυχία δυνατότητας διαρκούς εντοπισμού και αποτύπωσης κίνησης του φέροντος την κάρτα/ταυτότητας δεν απομακρύνεται με την δικαιολογία πως το ίδιο συμβαίνει με το "έξυπνο κινητό" μας. Το ένα αποτελεί υποχρεωτικό αντικείμενο ταυτοποίησης που πρέπει να φέρουμε πάντα επάνω μας, ενώ το άλλο ειναι προαιρετικής φύσεως. Σημειωτέον εδώ, πως το "Έξυπνο τηλέφωνο" είναι μία επίσης ύπουλα λανθασμένη εννοιολογική προσέγγιση και ερμηνεία του smartphone καθώς το αρκτικόλεξο S.M.A.R.T. δίπλα σε έννοιες όπως phone, home, city κλπ, αναλύεται ως
S.elf
M.onitoring
A.nalysis and
R.eporting
T.echnology.
Είναι ένα μέσο παρακολούθησης και αναφοράς, για του οποίου την χρήση έχουμε συναινέσει ώστε να αποστέλλει αναφορές και ενημερώσεις σε υπηρεσίες σχετικά με την χρήση. Όμως, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το φέρουμε μονίμως επάνω μας, ή μπορούμε να έχουμε και φορητό τηλέφωνο χωρίς να είναι τεχνολογίας SMART.
 
Η ταυτότητα αντιθέτως, είναι ένα έγγραφο που υποχρεούσαι να φέρεις μονίμως πάνω σου. Αυτό συνεπάγεται μόνιμη δυνατότητα παρακολούθησης της κίνησής σου, από ένα κράτος του οποίου οι χειριστές ήδη έχουν παραδεχθεί πως παρακολουθούσαν και παρακολουθούν ανθρώπους με παράνομες ή "ημινόμιμες" διαδικασίες.
Όμως σημαντικότερο ακόμα είναι να αναφέρουμε πως το μικροκύκλωμα των νέων ταυτοτήτων δίνει πλέον την δυνατότητα για συνδυασμό και ταυτόχρονη επεξεργασία πολλών διαφορετικών μητρώων όπως ασφάλιση, φορολογική δραστηριότητα, επισκέψεις σε ελεγχόμενους χώρους κλπ....
Όλα αυτά αναβαθμίζουν πολλά επίπεδα πάνω την έννοια της παρακολούθησης του πολίτη, και επειδή δεν είμαστε αφελείς και αθώοι πλέον, έχοντας δει το μέλλον μέσα από τις αντίστοιχες μεθόδους ελέγχου που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια στην Κίνα, (του οποίου κινέζικου κράτους την "αποτελεσματικότητα" εξήραν οι Ευρωπαίοι διαχειριστές μας κατά το πρόσφατο γενικό λοκνταουν) είμαστε απολύτως βέβαιοι πως το μικροκύκλωμα των νέων ταυτοτήτων είναι η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να εισέλθουμε σταδιακά σε νέα εποχή αυξημένου ελέγχου και επιβολής εξουσίας, που στην κορύφωσή της θα φτάσει να ελέγχει όχι μόνο την ιδιότητά μας ως πολίτες αλλά ακόμα και τις δραστηριότητές μας, το σώμα και την σκέψη μας.
Για το τελευταίο μην βιάζεστε οι υπερασπιστές της κυβέρνησης... Όχι, δεν εννοώ πως θα μπουν στο μυαλό μας με μαγικό/υπερφυσικό τρόπο (αν και το επιθυμούν και αυτό), αλλά όταν αρχίσει να εφαρμόζεται point system για τις καθημερινές επιλογές μας και να ωθεί τον κόσμο προς συγκεκριμένες συμπεριφορές, επιλογές κλπ, τότε, ναι, εμμέσως ελέγχεται και η έκφραση της σκέψης και της προσωπικότητάς μας υπό την πίεση ενός νέου τύπου ολοκληρωτικού καθεστώτος που πλέον διαθέτει ηλεκτρονικά συστήματα για ρουφιάνους, χωρίς να έχει την ανάγκη για την σύσταση μιας υπηρεσίας τύπου "Stasi".
 
Σταδιακά πάντως με την ταυτότητα θα κάνεις τα πάντα, από το να μπεις σε mall, αεροδρόμια κλπ μέχρι να κινηθείς μέσα στην χώρα. Μην ξεχνάμε τις "πόλεις των 15 λεπτών" (15-minute cities) με τα εσωτερικά checkpoints για χάρη της ψευδούς οικολογικής "σταυροφορίας" που έχουν κηρύξει οι διαχειριστές των Εθνικών Κρατών. Ταυτόχρονα τα υπόλοιπα μητρώα των πολιτών (ιδιωτική/δημόσια ασφάλιση, φορολογική ενημερότητα, point system κοινωνικής συμπεριφοράς) θα συνδεθούν με τον μοναδικό αριθμό που θα αντιπροσωπεύει το rfid chip και θα πρέπει για παράδειγμα να ταυτοποιηθείς για να μπεις σε ένα νοσοκομείο με ένα επείγον περιστατικό (την στιγμή που άλλοι περνούν νύχτα τα σύνορα και τους δίδονται πλήρη προνόμια).
Με λίγα λόγια, θα πρέπει να έχεις πάντα επάνω σου την ταυτότητα για να είσαι "ελεύθερος" πολίτης αλλά και για να είσαι "ασφαλής".
Αφήνω εκτός συζήτησης ζητήματα "δευτερεύουσας" φύσεως όπως οι πιθανοί κίνδυνοι hacking ολόκληρων βάσεων δεδομένων και υφαρπαγής πολυποίκιλων διασυνδεδεμένων προσωπικών στοιχείων, ή οι κίνδυνοι "διαβάσματος" και "κλοπής" της κάρτας εκ του μακρόθεν με τις δυνατότητες της τεχνολογίας που αφορούν την τεχνική φύση της υλοποίησης, καθώς αρχικά ενίσταμαι σε ιδεολογικό επίπεδο στην υιοθέτηση τέτοιας τεχνολογίας για ταυτοποίηση, καθώς καταστρατηγείται η έννοια της ταυτοποίησης και μετατρέπεται δολίως σε απόλυτη ηλεκτρονική διακυβέρνηση και απόλυτη εξουσία και έλεγχο, στα χέρια κυβερνήσεων που δεν πείθουν πλέον πως θέλουν το καλό μας.
Και για να κλείσω τον κύκλο, αν η Ζ' Αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001, χρησίμευσε τελικά το 2021, σκεφτείτε πως σήμερα με τις νέες ταυτότητες μπαίνει σε ράγες η εγκατάσταση της υλικοτεχνικής υποδομής που θα επιτρέψει τον απόλυτο έλεγχο και εξουσιασμό μας μετά από 10-20 έτη. Εμείς σήμερα θα επιτρέψουμε την αυριανή σκλαβιά των παιδιών μας.
ΕΜΕΙΣ σήμερα
προβάρουμε τις αλυσίδες ΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: