ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Μήπως πρέπει παραιτηθούν οι βουλευτές των "πατριωτικών κομμάτων";

Στο ιστολόγιο "Ο Παιδαγωγός" δημοσιεύεται η παρακάτω ανάρτηση, που έχει αναδημοσιευθεί κι από άλλους αδελφούς: Πρόταση ΣΟΚ - Προς βουλευτές ΝΙΚΗΣ, Σπαρτιατών, Ελληνικής Λύσης: ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ένας-ένας οι βουλευτές για να κλείσει η Βουλή (για να ΜΗΝ ψηφιστεί το επαίσχυντο νομοσχέδιο)

Αναδημοσιεύω την ανάρτηση και επιτρέψτε μου να τη σχολιάσω στη συνέχεια:

*****

Υπάρχουν στιγμές που ως άνθρωπος καλείσαι να πάρεις αποφάσεις 

 με τις οποίες θα αποδείξεις την ΤΙΜΗ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ σου.


Παραθέτουμε την γνωμοδότηση (ημερομηνία γνωμοδότησης 6/2/2024) 
του Συνταγματολόγου Κωνσταντίνου Μποτόπουλου (Δρ. Συνταγματικού Δικαίου, πρ. Ευρωβουλευτή), στο τέλος της ανάρτησης. Τα πράγματα είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ!

 


Αν παραιτηθεί οποιοσδήποτε βουλευτής
και στη συνέχεια ΟΛΟΙ οι επόμενοι αναπληρωματικοί του, 
κλείνει η Βουλή προσωρινά για να γίνουν ΕΚΛΟΓΕΣ στη συγκεκριμένη περιφέρεια 
για να καλυφθεί η έδρα!

Υπάρχουν πάνω από 30 βουλευτές 
της ΝΙΚΗΣ, των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.
Τους καλούμε αν όντως αγαπάνε πάνω απ όλα την πατρίδα και την Ορθόδοξη πίστη μας, να παραιτηθούν ΕΝΑΣ -ΕΝΑΣ.

Η Βουλή θα κλείνει 
μέχρι να συμπληρωθεί η έδρα του κάθε παραιτηθέντος βουλευτή! 
Εμπρός λοιπόν, 
ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ότι πήγατε να «διακονήσετε» και όχι να αξιοποιήσετε τα βουλευτικά προνόμια!

ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ 
ότι έχετε ΑΞΙΕΣ και τολμάτε να ΘΥΣΙΑΣΕΤΕ την βουλευτική σας έδρα για αυτές.

Σας βεβαιώνουμε 
ότι ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ, όσους από εσάς τολμήσετε να το πράξετε!


Η περίπτωση με τον βουλευτή Δ.Τσοβόλα το 1992 
 

που έχασε την έδρα του αλλά παραιτήθηκαν όλοι οι αναπληρωματικοί προκαλώντας προσωρινό κλείσιμο της Βουλής και εκλογές στην περιφέρεια αυτή, δεν αφήνει καμμία αμφιβολία!



Τα περιθώρια είναι πολύ στενά χρονικά!
Αφήστε τα λόγια και ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ 
 

προκαλώντας αναστολή των εργασιών της Βουλής και του προς ψήφιση εμετικού νομοσχεδίου που παραδίδει αθώα παιδιά έρμαιο σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια!

Διαβάστε την απάντηση-γνωμοδότηση του Συνταγματολόγου εδώ:


Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»


ΥΓ. Στην απίθανη περίπτωση που η κυβέρνηση παραβιάσει μία ακόμη φορά το Σύνταγμα και δεν εφαρμόσει την προβλεπόμενη διαδικασία, δηλ ΔΕΝ κλείσει τη Βουλή και ΔΕΝ πάει σε εκλογές τοπικά, θα έχουν θυσιαστεί μεν 1-2 βουλευτές του κόμματός σας αλλά τουλάχιστον θα έχετε αποδείξει ότι έχετε ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και ως πρόσωπα και ως κόμμα!

Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γνωστοποιήσουν την γνωμοδότηση Μποτόπουλου στους βουλευτές των 3 κομμάτων. Θα το κάνουμε άμεσα κι εμείς.


Νεότερη Ενημέρωση (12/2/2024)
Επισυνάπτουμε από το Wikipedia, το ιστορικό γεγονός (η απώλεια της έδρας του Δημήτρη Τσοβόλα και η άρνηση των αναπληρωματικών του να πάρουν την έδρα), που οδήγησε σε ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ το 1992!
Δείτε:
 

«Οι αναπληρωματικές εκλογές της Β' Αθηνών διεξήχθησαν στις 5 Απριλίου 1992 για την εκλογή ενός βουλευτή μετά τα γεγονότα με τον Δημήτρη Τσοβόλα. Στις εκλογές αυτές δεν συμμετείχαν η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός και η Δημοκρατική Ανανέωση.

Την έδρα κέρδισε με μεγάλη πλειοψηφία το ΠΑΣΟΚ και βουλευτής εξελέγη με το σύστημα της λίστας ο Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης. Δεύτερο κόμμα αναδείχθηκε η πρωτοεμφανιζόμενη τότε Ένωση Κεντρώων με τον υποψήφιό της Βασίλη Λεβέντη.[1]

Ιστορικό


Ο Δημήτρης Τσοβόλας, ως τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β' Αθηνών, καταδικάστηκε σε (εξαγοράσιμη) ποινή φυλάκισης 2,5 ετών από το Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά και σε παρεπόμενη ποινή στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων (εκλέγειν και εκλέγεσθαι), οπότε και εξέπεσε από το βουλευτικό αξίωμα. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την, κατά τη γνώμη τους, άδικη δίκη και καταδίκη του Τσοβόλα, οι επιλαχόντες του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κατά το Σύνταγμα θα λάμβαναν τη θέση του, αρνήθηκαν διαδοχικά να ορκιστούν βουλευτές μέχρις εξαντλήσεως του αριθμού τους. Κατά το νόμο θα έπρεπε να προκηρυχθούν αναπληρωματικές εκλογές για αυτή τη μία έδρα, πράγμα το οποίο και έγινε


Άντε λοιπόν βουλευτές της ΝΙΚΗΣ, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ!

Να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο.
Να δυσκολέψετε πραγματικά τα σχέδιά τους!

Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»
 
Το σχόλιό μας
 
Η πρόταση αυτή αποσκοπεί όχι στη ματαίωση, αλλά στην καθυστέρηση ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου μέχρι να γίνονται σιγά σιγά τοπικές αναπληρωματικές εκλογές.
Επιτρέψτε μου να πω ότι δεν είναι λύση αυτή. Κατ' αρχάς, οι βουλευτές δεν κρίνονται από τέτοια τερτίπια (δεν κρίνεται από αυτό δηλαδή αν είναι ειλικρινείς και "αν έχουν τιμή, αξιοπρέπεια και συνείδηση", όπως εκβιαστικά και με τόσο απόλυτο τρόπο γράφει ο αδελφός), αλλά από τον καθημερινό αγώνα που δίνουν στη Βουλή. 
Καλούνται δηλαδή εδώ να μπλοκάρουν όλη την πολιτική ζωή της χώρας, για πόσον καιρό; Επ' άπειρον;
Κάθε φορά που θα γίνονται αναπληρωματικές εκλογές, θα επανεκλέγονται βουλευτές των "πατριωτικών κομμάτων"; Και στη συνέχεια θα παραιτούνται; Μέχρι πότε, για πόσο; Μέχρι να σιχαθεί ο κόσμος και να μην τους ξαναψηφίσει, να ησυχάσει.
Δηλαδή, για πρώτη φορά - θεωρούμε - μπήκαν στη Βουλή άνθρωποι που εκφράζουν τις αξίες της Ρωμιοσύνης και τώρα τους προτείνεται να παραιτηθούν, με το ενδεχόμενο να μην εκλεγούν ξανά ποτέ. Μια χαρά θα έχει κάνει τη δουλειά του το κατεστημένο!
Δεν είναι λύση αυτή. Η λύση είναι όλοι όσοι με τόση ευκολία κρίνουν και προτείνουν, να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ με όλες τις δυνάμεις τους, ώστε να εκλεγεί πατριωτική κυβέρνηση στην Ελλάδα και να ακυρώσει όσα θα έχουν κάνει οι μειοδοτικές και νεοταξικές κυβερνήσεις. 
Εμείς εδώ, ως γνωστόν, στηρίζουμε τη ΝΙΚΗ. Άλλοι στηρίζουν άλλους. Έχουμε λόγους γι' αυτή την προτίμησή μας, που είναι και πνευματικοί λόγοι: η ΝΙΚΗ στελεχώνεται από ανθρώπους που έχουν και πνευματικότητα, δεν είναι μόνο "πατριώτες", πράγμα που θα μπορούσε να σημαίνει μια ανάμιξη άθεων, εθνικιστών, αρχαιόθρησκων, ανθρώπων που αποδέχονται τη βία και λοιπών "πατριωτών" (ενδεχομένως ειλικρινών, χωρίς εισαγωγικά) διαφόρων αποχρώσεων. Χαιρόμαστε που δεν είναι έτσι η ΝΙΚΗ, γι' αυτό είμαστε μέσα στον αγώνα της.
Η δική μας πρόταση είναι να ψάξει ο καθένας με ειλικρίνεια και να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους. Και στις ευρωεκλογές να κάνει το ίδιο. Χωρίς φανατισμό, που δεν ταιριάζει σε ορθόδοξους χριστιανούς. Ώστε να ξημερώσει συν Θεώ η αυγή της ελευθερίας που περιμένουμε.
Τα υπόλοιπα, κατά τη γνώμη μας, είναι αναποτελεσματικά. Θα οδηγούσαν στην εξουθένωση των υποψηφίων, στην αγανάκτηση του κόσμου και στον αποκλεισμό των συγκεκριμένων κομμάτων από τη Βουλή (διότι, ακόμη κι αν δεν βρει το κράτος νομικούς τρόπους να τα αποκλείσει, οι ψηφοφόροι δεν θα τα ψηφίζουν πλέον), ενώ εν τέλει το κατεστημένο και πάλι θα έκανε τη δουλειά του.
Δυστυχώς δεν δημοσιεύω σχόλια στο ιστολόγιό μας. Αλλά δεν πειράζει. Απλώς, δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνήσετε. Αλλά καλό είναι να προβληματιστείτε. Ευχαριστώ.
 
 
Τρεις εισηγήσεις από βουλευτές της ΝΙΚΗΣ, που ίσως βοηθήσουν να καταλάβουμε ότι τους χρειαζόμαστε μέσα στη Βουλή κι όχι σε διαρκείς εκλογικές αναμετρήσεις, ατελέσφορες:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: