Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

ΠΑΤΑ ΜΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩ!


Βασίλειος Δανδίκας

Βαθιά και σκοτεινά νερά, η κάθε τέτοια ψυχή...
...ένα από τα σημαντικότερα λάθη που κάνουμε οδηγώντας, σε μια διασταύρωση, γνωρίζοντας τις μονοδρομήσεις, είναι να κοιτάμε μόνο από την μια πλευρά...
....ξεκινώντας λοιπόν να βγω σε δρόμο μιας κατεύθυνσης, πετάγεται μπροστά μου ένας νέος, εγώ βλέποντας τον σταμάτησα, αυτός όμως, όπως ήταν αφηρημένος, βλέποντάς με ταράχτηκε!!
....ΠΑΤΑ ΜΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩ!!! είπε και πέρασε στο απέναντι πεζοδρόμιο.
...εγώ άρχισα να τον παρατηρώ, το πρόσωπό του ήταν ιδρωμένο και ταλαιπωρημένο, περπατούσε με δυσκολία, τα ρούχα ήταν ατημέλητα... προφανώς ήταν χρήστης ναρκωτικών, σε προχωρημένη "φάση". Το θέμα μας όμως είναι τα λόγια του συγκεκριμένου νέου!!
...ΠΑΤΑ ΜΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩ!!!... αντηχούσε στα αυτιά μου για ώρα...
...πόσο την έχει εξευτελίσει αυτήν την ψυχούλα ο πονηρός, ό,τι πιο κεκοσμημένο έχει ο ναός του σώματός μας, βρήκε πόρτα ανοιχτή τα ναρκωτικά και μπήκε, και αφού την εξευτέλισε με κάθε τρόπο, χάνοντας κάθε αξιοπρέπεια, τέλος την έκανε να χάσει και την αισιοδοξία της για την ζωή!!
...ΠΑΤΑ ΜΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩ;;; Ας ελπίσουμε ο καλός και φιλεύσπλαχνος Θεούλης να ελεήσει και αυτήν την ψυχούλα και να αξιωθεί παράδεισο!!
 
Η φωτο από την ανάρτηση Το αδύνατον:
 
Πλακόστρωτο στο σπίτι των Κιούρκων. Ανάμεσα στις πλάκες Καρύστου, σε μία χαραμάδα του τσιμέντου που τις αρμολογεί, φύτρωσε μία πικροδάφνη.
Δεν έχει καμία ελπίδα να επιβιώσει. Δέκα πέντε εκατοστά γκρο μπετόν από κάτω απαγορεύουν τις ρίζες. Ωστόσο επιμένει. Μεγαλώνει!
Την παρατηρώ συστηματικά από τότε που την πρωτοείδα - ήταν δύο πόντους σε ύψος. Με αγωνία, κάθε μέρα που έρχομαι κοιτάω να δω τα σημάδια του επερχόμενου τέλους.
Γιατί ξέρω ότι δεν θα επιβιώσει - ένα τρυφερό κλαδάκι κόντρα σε σκληρές πέτρες και τσιμέντο. Ακόμα αντέχει. Αλλά για πόσο;
Η μοίρα μας.
 
Συμπλήρωμα
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου