Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Αγιοκατατάχθηκαν από την Κοπτική Εκκλησία οι 21 άνδρες που έσφαξαν οι τζιχαντιστές


Ακραίοι τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους έσφαξαν 21 χριστιανούς

Η Μαρτυρία του Χριστού στα σύγχρονα έθνη
Ανδρέας Λουδάρος
  
22 Φεβρουαρίου 2015: Στην αγιοκατάταξη των 21 χριστιανών, που σφαγιάστηκαν μερικές μέρες νωρίτερα στη Λιβύη από ακραίους ισλαμιστές τρομοκράτες του λεγόμενου «ισλαμικού κράτους», προχώρησε η Κοπτική Εκκλησία.
Σύμφωνα με απόφαση του Πατριάρχη των Κοπτών, η μνήμη των εικοσιενός μαρτύρων, η σφαγή των οποίων συγκλόνισε τον κόσμο, θα τιμάται στις 15 Φεβρουαρίου σύμφωνα με το γρηγοριανό ημερολόγιο.
Ήδη έχει φιλοτεχνηθεί η εικόνα, στην οποία εικονίζονται οι μάρτυρες ντυμένοι με πορτοκαλί χιτώνες σαν τα ρούχα που τους είχαν φορέσει, ενώ άγγελοι τους φορούν τον στέφανο του μαρτυρίου. Πίσω τους η βαμμένη κόκκινη θάλασσα θυμίζει τη στιγμή της σφαγής όταν τα νερά της Μεσογείου άλλαξαν χρώμα από το αίμα των μαρτύρων. 


Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info ο ίδιος ο Πατριάρχης των Κοπτών ζήτησε να επισπευστεί η διαδικασία ώστε να δωθεί δύναμη στα εκατομμύρια των Κοπτών που πλέον νιώθουν απειλούμενοι από τις συνεχείς επιθέσεις εναντίον τους.
Η εκτέλεση των ανδρών, που είχαν αιχμαλωτιστεί τον προηγούμενο Ιανουάριο, δόθηκε στη δημοσιότητα στις 15 Φεβρουαρίου. Οι σκηνές είχαν σοκάρει ολόκληρο τον κόσμο. Η Αίγυπτος, απ’ όπου κατάγονταν, κήρυξε εθνικό πένθος ενώ προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο καταδίκασαν την πράξη, η οποία γύρισε τον κόσμο αιώνες πίσω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου