Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Περί εμβολιασμού, βιασμού & αναστολής εργασίας των υγειονομικών


Είναι ακριβώς τα συναισθήματα που προκύπτουν στο θύμα έπειτα από έναν βιασμό

Προσκυνητής

Απόσπασμα από ένα πολύ εύστοχο κείμενο που βρήκα στο Διαδίκτυο... πράγματι, πλέον είναι ολοφάνερο: Βρισκόμαστε αντιμέτωποι, ως Ανθρωπότητα, με μια συμμορία άγριων εκβιαστών και βιαστών που ορέγονται να μας βιάσουν πείθοντας μας πως αυτό θα’ναι ‘για το καλό μας’

Από την σελίδα ''Οι δούλοι' ':
Εκείνο που βγαίνει μέσα από τα εμβολιαστικά κέντρα τις τελευταίες μέρες είναι ότι καταφθάνουν άνθρωποι κλαίγοντας, οι οποίοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, αλλά εξαναγκάζονται προκειμένου να μη χάσουν τη δουλειά τους. Πολλοί τρέμουν μετά την ένεση και βρίσκονται σε φανερή κατάσταση σοκ, έχοντας ανέκφραστο πρόσωπο και ένα αχανές βλέμμα στο κενό.
Είναι ακριβώς τα συναισθήματα που προκύπτουν στο θύμα έπειτα από έναν βιασμό. Φόβος, οργή, ταπείνωση, αηδία, ντροπή και αυτο-ενοχοποίηση. Η βίαιη καταπάτηση της ιδιοκτησίας του σώματός αποτελεί ένα έγκλημα που στιγματίζει το θύμα και το ακολουθεί σε όλη του τη ζωή. Αυτό ακριβώς είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, μια πράξη βιασμού, όπου σε ρόλο θύτη είναι το κράτος και σε ρόλο διεστραμμένου ηδονοβλεψία όσοι το επικροτούν.
Οι σχέσεις εξουσίας-πολιτών έχουν φτάσει σε τέτοια ρήξη, όπου είναι αδύνατον να συνυπάρξουν ειρηνικά από εδώ και πέρα.
Πώς να συμβιώσεις με τον βιαστή σου;
Πώς να προσποιηθείς ότι δεν έχει συμβεί τίποτα όταν κατά βάθος γνωρίζεις ότι το κράτος ασέλγησε βάναυσα πάνω στο κορμί σου;
Πώς θα μπορέσεις να ξεπεράσεις την ταπείνωση που σου προκάλεσαν αυτοί που εξέλεξες για να σε προστατεύσουν;
Ωστόσο, σε αντίθεση με τα θύματα βιασμού, εσύ ακόμα έχεις την επιλογή να ξεφύγεις, όσο και εάν σε έχει πείσει ο θύτης ότι ο βιασμός σου είναι μονόδρομος. Μην επιτρέψεις να σε βιάσουν και να σου σημαδέψουν την ψυχή. Μην ελπίζεις άδικα ότι, υποκύπτοντας στις ορέξεις του βιαστή σου, αυτός θα σταματήσει και δεν θα επιστρέψει για ακόμα περισσότερα

Dimitri Lalushi

Βασιλική Θάνου – «Ακραίο και αντιδημοκρατικό μέτρο» η αναστολή εργασίας για υγειονομικούς – Να ανακληθεί

in.gr

«Πρέπει να ανακληθεί άμεσα και να ευρεθεί ηπιότερο μέτρο, για τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς» τονίζει η πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου

Ακραίο, δυσανάλογο και αντιδημοκρατικό χαρακτηρίζει η πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου το μέτρο της αναστολής εργασίας και στέρησης μισθού για τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς.

Η κυρία Θάνου, όπως αναφέρει το dikastiko.gr, δηλώνει πως το εν λόγω μέτρο θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί. 

«Το μέτρο της αναστολής εργασίας και στέρησης μισθού και μάλιστα σε βάρος προσώπων τα οποία μέχρι χθες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους με εξουθενωτικούς ρυθμούς και αυτοθυσία, είναι ακραίο, δυσανάλογο και αντιδημοκρατικό.» σημειώνει συγκεκριμένα η κυρία Θάνου.

«Πρέπει να ανακληθεί άμεσα και να ευρεθεί ηπιότερο μέτρο, για τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς» προσθέτει με έμφαση.

ΠΟΕΔΗΝ (16 Αυγούστου) : Η κυβέρνηση να αναστείλει τον νόμο, αλλιώς αναλαμβάνει την ευθύνη για τη λειτουργία ζωτικών υπηρεσιών των νοσοκομείων στην κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας.

ΣΚΑΙ

Την Παρασκευή 13/8/2021 εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση στην οποία καθορίζονται τα νοσήματα εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού και του προσωπικού προνοιακών μονάδων.
Η εφαρμογή του νόμου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τις προνοιακές μονάδες άρχεται σήμερα και για τους υπαλλήλους των νοσοκομείων, κέντρων υγείας και ΕΚΑΒ σε 15 ημέρες.
Η Υπουργική Απόφαση ορίζει ότι εντός τριών εργάσιμων ημερών από την δημοσίευση της θα πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις του προσωπικού εξαίρεσης από τον εμβολιασμό συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά παραστατικά. Πως είναι δυνατόν να συγκεντρωθούν τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου που οι ιατροί των συγκεκριμένων παθήσεων δεν κάνουν ιατρεία;
300 συνάδελφοι των προνοιακών μονάδων υπέβαλλαν ήδη αίτηση στις Επιτροπές χωρίς να γνωρίζουν την διαδικασία, χωρίς ιατρικά πιστοποιητικά πιστεύοντας ότι θα εξεταστούν από τις ίδιες τις υγειονομικές Επιτροπές, αφού ο νόμος δεν το ξεκαθάρισε. Οι αιτήσεις αυτές με βάση την υπουργική απόφαση θα απορριφτούν ως απαράδεκτες ακόμα κι αν οι συνάδελφοι εμπίπτουν στις κατηγορίες νοσημάτων που αναφέρονται. Πολλές προνοιακές μονάδες που η αναστολή καθηκόντων άρχεται σήμερα χωρίς να έχει γίνει καταγραφή του ανεμβολίαστου προσωπικού, χωρίς να έχει γίνει καμία διαδικασία αναπλήρωσης του προσωπικού που θα τεθεί σε αναστολή καθηκόντων.
Οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι αιτούνται από τις προνοιακές μονάδες κανονική άδεια και οφειλόμενα ρεπό που είναι εκατοντάδες και η υπηρεσία αρνείται να τα χορηγήσει επικαλούμενες υπηρεσιακές ανάγκες. Πως είναι λοιπόν δυνατόν να λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες χωρίς το προσωπικό αυτό;
Ίδιες προθεσμίες εξαίρεσης του εμβολιασμού ισχύουν και για το προσωπικό των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, ΕΚΑΒ. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανεμβολίαστων υγειονομικών υπαλλήλων είναι αποφασισμένο να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου και να μην εμβολιαστεί. Αρκετοί συνάδελφοι εμβολιασμένοι δεν θα καταθέσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης. Οι υγειονομικοί, εμβολιασμένοι και μη, τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και δεν κινδυνεύουν οι ασθενείς.
Ο εν λόγω νόμος δεν θα βοηθήσει καθόλου την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, δίνοντας λάθος μήνυμα στην κοινωνία αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Το 90% του υγειονομικού προσωπικού που είναι εμβολιασμένο ή διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης εξασφαλίζει υψηλό δείκτη υγειονομικής προστασίας.
Ζητάμε από την κυβέρνηση να αναστείλει τον νόμο, διαφορετικά αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη που θα ανασταλούν η λειτουργία ζωτικών υπηρεσιών των νοσοκομείων στην κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Η κυβέρνηση εκδικείται τους ανεμβολίαστους: «Μέχρι και οι παιδεραστές παίρνουν το 50% του μισθού» λέει ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Οι παιδεραστές παίρνουν τον μισό μισθό, οι υγειονομικοί... ούτε ευρώ

pronews.gr

Με έναν εκδικητικό τρόπο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, καθώς τους έχει βγάλει σε αναστολή εργασίας, χωρίς να τους πληρώνει. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, αυτή είναι μια πρωτοφανής απόφαση, καθώς ακόμη και οι παιδεραστές παίρνουν το ήμισυ του μισθού τους.

Ο ίδιος επικαλέστηκε τον υπαλληλικό κώδικα προκειμένου να καταδείξει την τρομερή αδικία που συντελείται εις βάρος των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

«Με το άρθρο 103 του υπαλληλικού κώδικα όποιος διώκεται για παιδεραστία παίρνει το 50% του μισθού! Ο υγειονομικός μετά από 18 μήνες στην πρώτη γραμμή είναι σε αργία με μηδέν».

Τι προβλέπει αναλυτικά ο υπαλληλικός κώδικας στα επίμαχα άρθρα:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ’. ΑΡΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

Άρθρο 103: Αυτοδίκαιη θέση σε αργία

1.Τίθεται αυτοδίκαια σε αργία ο υπάλληλος ο οποίος στερήθηκε την προσωπική του ελευθερία, ύστερα από ένταλμα προσωρινής κράτησης ή δικαστική απόφαση, έστω και αν απολύθηκε με εγγύηση.

2.Τίθεται αυτοδίκαια σε αργία ο υπάλληλος στον οποίο επιβλήθηκε η ποινή της οριστικής παύσης. Η αργία αρχίζει από την κοινοποίηση της πειθαρχικής απόφασης και λήγει την τελευταία ημέρα της προθεσμίας άσκησης προσφυγής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ή την ημέρα που δημοσιεύθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, εφόσον έχει ασκηθεί προσφυγή.

3.Ο υπάλληλος επανέρχεται αυτοδίκαια στα καθήκοντα του, εάν εκλείψει ο λόγος για τον οποίο έχει τεθεί σε αργία.

4.Η διαπιστωτική πράξη θέσης σε αργία ή επανόδου εκδίδεται από το αρμόδιο για το διορισμό όργανο.

Άρθρο 104: Δυνητική θέση σε αργία Αναστολή άσκησης καθηκόντων

1.Αν συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος ή υπηρεσιακοί λόγοι μπορεί να τίθεται σε αργία ο υπάλληλος, κατά του οποίου:

α) έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αδίκημα, το οποίο μπορεί να επισύρει την έκπτωση από την υπηρεσία. Ειδικά, προκειμένου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ο υπάλληλος μπορεί να τίθεται σε αργία εφόσον έχει παραπεμφθεί στο ακροατήριο για το αδίκημα αυτό,
β) έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη για παράπτωμα, το οποίο μπορεί να επισύρει την ποινή της οριστικής παύσης και
γ) υπάρχει βάσιμη υπόνοια για άτακτη διαχείριση, η οποία στηρίζεται σε έκθεση της προϊσταμένης αρχής ή αρμόδιου επιθεωρητή.

2.Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, όταν διακυβεύεται το συμφέρον της υπηρεσίας και πριν αποφανθεί το υπηρεσιακό συμβούλιο, μπορεί να επιβληθεί στον υπάλληλο από τον προϊστάμενο της αρχής, στην οποία υπηρετεί, το μέτρο της αναστολής της άσκησης των καθηκόντων του. Μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες το υπηρεσιακό συμβούλιο συνέρχεται και αποφασίζει για τη θέση του υπαλλήλου σε αργία. Η αναστολή άσκησης των καθηκόντων αίρεται αυτοδικαίως, εάν το υπηρεσιακό συμβούλιο δεν αποφασίσει για τη θέση σε αργία εντός της παραπάνω προθεσμίας.

3.Η πράξη, με την οποία ο υπάλληλος τίθεται σε δυνητική αργία ή επαναφέρεται στα καθήκοντα του, εκδίδεται από τον οικείο Υπουργό ή το ανώτατο μονομελές όργανο διοίκησης των Ν.Π.Δ.Δ. ή, αν δεν υπάρχει, τον Πρόεδρο του συλλογικού οργάνου διοίκησης Ν.Π.Δ.Δ. ύστερα από απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου. Για τη θέση του υπαλλήλου σε αργία απαιτείται προηγούμενη ακρόαση αυτού από το υπηρεσιακό συμβούλιο.

4.Μετά την πάροδο έτους από τη θέση σε αργία, το υπηρεσιακό συμβούλιο υποχρεούται να αποφανθεί αιτιολογημένα για τη συνέχιση ή μη της αργίας. Η αργία αίρεται αυτοδικαίως μετά την πάροδο διετίας από την έκδοση της απόφασης θέσεως του υπαλλήλου σε αργία.

5.Η αργία αρχίζει από την κοινοποίηση της σχετικής πράξης. Ο υπάλληλος επανέρχεται στα καθήκοντα του από την κοινοποίηση της πράξης επαναφοράς ή αυτοδίκαια από την τελεσιδικία της ποινικής απόφασης που δεν συνεπάγεται έκπτωση ή της πειθαρχικής απόφασης, η οποία δεν επιβάλλει την ποινή της οριστικής παύσης ή από τη συμπλήρωση της διετίας κατά την προηγούμενη παράγραφο.

Άρθρο 105 Συνέπειες αργίας

1.Ο υπάλληλος ο οποίος τελεί σε κατάσταση αργίας απέχει από την άσκηση των κύριων και παρεπόμενων καθηκόντων του.

2.Στον υπάλληλο που τελεί σε κατάσταση αργίας καταβάλλεται το ήμισυ των αποδοχών του. Το υπόλοιπο ήμισυ ή μέρος αυτού μπορεί να αποδοθεί σε αυτόν, μετά από ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου, εφόσον απαλλαγεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση ή τιμωρηθεί με πειθαρχική ποινή κατώτερη από την οριστική παύση. Εάν ο υπάλληλος απαλλαγεί από κάθε πειθαρχική ευθύνη ή αποδειχθεί αβάσιμη η υπόνοια για άτακτη διαχείριση, επιστρέφεται το μέρος των αποδοχών του που παρακρατήθηκε.

3.Ο υπάλληλος, στον οποίο επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή οριστικής παύσης για το παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων του, δεν δικαιούται αποδοχές αργίας.

4.Οι διατάξεις των άρθρων 3135 του παρόντος Κώδικα εφαρμόζονται και κατά τη διάρκεια της αργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου