Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Ορθόδοξοι θεολόγοι & ιεροσπουδαστές από Κένυα & Ινδονησία - Ορθόδοξοι μεταφραστές από την Αμερική στην Κένυα...


Αυτοί οι αδελφοί μας είναι ορθόδοξοι θεολόγοι και υποψήφιοι κληρικοί, από τόπους "τόσο μακριά, τόσο κοντά" σε μας... Ευχόμαστε από καρδιάς, με τη χάρη του Θεού, να αναδειχθούν ανάμεσά τους άγιοι και μεγάλοι Πατέρες και Διδάσκαλοι της ορθόδοξης πνευματικής κληρονομιάς, αληθινοί "Πολεμιστές του Φωτός", που θα διδάξουν το δρόμο της σωτηρίας στους λαούς τους και, γιατί όχι, σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Από το Ιστολόγιο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής & τον Ορθόδοξο Αμπελώνα της Αφρικής:

Αποφοίτηση πτυχιούχων και μεταπτυχιακών φοιτητών της Θεολογικής Σχολής “Απόστολος Παύλος” στο Μεδαν, Ινδονησία!

Graduation ceremony for 154 students in Orthodox Theological University “Saint Paul” in Medan, Sumatra, Indonesia!

Αποφοίτηση πτυχιούχων και μεταπτυχιακών φοιτητών της Θεολογικής μας Σχολής “Απόστολος Παύλος” στο Μεδάν, Ινδονησία! Θερμό χειροκρότημα υπήρξε για τον 69χρονο πτυχιούχο μας! 154 πτυχιούχοι αυτή την χρονιά! Συγχαρητήρια σε όλους!



Graduation ceremony for our 154 students in our Theological University “Saint Paul” in Medan, Sumatra, Indonesia! The oldest student is 69 years old! Congratulations to all! We are so proud for you and for your teachers!

— μαζί με Pater Chrysostomos Manalu.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152623923220279&set=a.10151337826305279.499908.806665278&type=1&theater

https://www.facebook.com/ktsilis

Αποφοίτηση στην Ορθόδοξη Πατριαρχική Σχολή «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος ο Γ’» 24 Μαΐου 2014


Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 εγκαινιάστηκε ο δεύτερος ιερός ναός στην έρημο της φυλής Τουρκάνα, αφιερωμένος στον Απόστολο Πέτρο. Στην περιοχή αυτή, που κατοικούν ως επί το πλείστον Αφρικανοί της πρωτόγονης φυλής των Τουρκάνα, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Κένυας έχει αναλάβει ένα τεράστιο ιεραποστολικό και ευαγγελικό έργο.  
Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 εγκαινιάστηκε ο δεύτερος ιερός ναός στην έρημο της φυλής Τουρκάνα, αφιερωμένος στον Απόστολο Πέτρο. Στην περιοχή αυτή, που κατοικούν ως επί το πλείστον Αφρικανοί της φυλής των Τουρκάνα, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Κένυας έχει αναλάβει ένα τεράστιο ιεραποστολικό και ευαγγελικό έργο.
Σημαντική η προσφορά του Γυμνασίου Κεσενγκέι – Νάντι.

Από την Πέμπτη 22 Μαΐου 2014 άρχισαν οι προετοιμασίες. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, που είναι και Σχολάρχης, τέλεσε το πρωί τη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Μακαρίου. Στο τέλος, μίλησε στους ιεροσπουδαστές. Ήταν η τελευταία Λειτουργία της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς, ανάμεσα στον Επίσκοπο και τους μαθητές. Έπρεπε να δώσει τις τελευταίες του συμβουλές και παραινέσεις. Τελευταία Λειτουργία, φυσικά, χωρίς άλλους επισκέπτες.
Ήταν μια σύναξη οικογενειακή. Έτσι ελεύθερα άνοιξε την καρδιά του και τους μίλησε για το τέλος, αλλά και για την αρχή μιας νέας, πλούσιας, πνευματικής εσοδείας από τους χώρους της Σχολής, αφού δύο από τους ιεροσπουδαστές χειροτονήθηκαν και θα είναι οι πρώτοι που θα πάνε στις χώρες τους για να κηρύξουν Ορθοδοξία και Χριστό. Η Μοζαμβίκη και η Ρουάντα θα δουν για πρώτη φορά ντόπιους ιερείς να τελούν τη Θεία Λειτουργία και τα μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας στις τοπικές τους διαλέκτους, αφού προετοιμάστηκαν κατάλληλα στο διάστημα της παραμονής τους στους χώρους της Πατριαρχικής Σχολής.
Την ίδια μέρα, ο Μητροπολίτης Κένυας, αναχώρησε οδικώς για τη Δυτική Κένυα όπου την επόμενη το πρωί παρέστη σε εορταστική εκδήλωση του Γυμνασίου Αρρένων, στο Κεσενγκέι της φυλής των Νάντι. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι γονείς των μαθητών, οι τοπικοί κυβερνητικοί παράγοντες, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας της Κένυας, οι ιερείς της περιοχής και πλήθος κόσμου [...]
Πενήντα εννιά παιδιά από το σύνολο των μαθητών, φοιτούν με υποτροφία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κένυας και προέρχονται από διάφορες φυλές της χώρας. Έτσι το Γυμνάσιο θεωρείται εθνικό και πρότυπο, αφού συνήθως, στις περιοχές των διαφόρων φυλών, φοιτούν μόνο οι της φυλής εκείνης. Από τα τριάντα τόσα δημοτικά σχολεία, ο Σεβασμιότατος επιλέγει τους αριστούχους. Γι’ αυτό βλέπει κανείς τη συνάντηση τόσων διαφορετικών πολιτισμών και γλωσσών της χώρας. [...]

 
Mitropolitis Kenyas Makarios 02

Περισσότερα εδώ.

Σχολή Βυζαντινής Μουσικής ιδρύει η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου 

Στον Ορθόδοξο Αμπελώνα της Αφρικής
music  
 
Μεγάλη προσφορά στην ανάδειξη της εκκλησιαστικής μουσικής μας παράδοσης αποτελεί η απόφαση του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή και της ΕΚΚ, να ιδρύσει ένα νέο τμήμα Βυζαντινής Μουσικής, που να μπορεί να εφοδιάσει τους σπουδαστές του με τις γνώσεις της Εκκλησιαστικής Μουσικής, αλλά μετά το πέρας των σπουδών τους, να μπορεί να τούς εφοδιάσει και με επίσημο πτυχίο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδος. Τα μαθήματα απευθύνονται και στους Αιγυπτιώτες Έλληνες αλλά και στους αραβορθόδοξους του Καΐρου και ανάλογα με τους σπουδαστές που δείξουν ενδιαφέρον, τα μαθήματα θα μπορούν να δίνονται στην ελληνική ή στην αγγλική ή στη γαλλική. Την διδασκαλία θα αναλάβει ο Πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής και Άρχων Πρωτοψάλτης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Νίκος Κάτσικας, σε συνεργασία με το Ωδείο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να αποταθείτε στη Γραμματεία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (τηλ 25933372) ή στο κινητό 01005546126.
 
Ειδικοί μεταφραστές έφθασαν στην Ι. Μητρόπολη Κένυας από την Αμερική
Ι. Μητρόπολη Κένυας / romfea.gr
kenia

Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται έντονη και σοβαρή μεταφραστική εργασία στην Ιερά Μητρόπολη Κένυας με την ενεργό συμμετοχή και πρωτοβουλία του Σεβασμιώτατου Μακαρίου.
Έτσι, μέχρι τώρα, οι εκκλησιαστικές ακολουθίες έχουν κυκλοφορήσει με την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου και των καθηγητών αλλά και την άμεση συμμετοχή των μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος ο Γ΄» σε περισσότερες από τριάντα διαλέκτους.
Γι’ αυτό τον σκοπό έφθασαν στην Κένυα οι ειδικοί γλωσσολόγοι και μεταφραστές, Καθηγητής Διδάκτωρ Μιχαήλ Κόλπαν και η Δεσποινίς Φωτεινή Ένγκελβαχ, απεσταλμένοι του Ιεραποστολικού Κέντρου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Και οι δύο έφθασαν και ήδη άρχισαν να διδάσκουν την τεχνική στους δύο, ήδη, επιλεγμένους, για χρόνια, τώρα, στους χώρους της τοπικής Εκκλησίας της Κένυας και γενικά του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.
Η διδασκαλία είναι καθημερινή και θα διαρκέσει για ένα ολόκληρο μήνα.
Ήδη ετοιμάζεται η έκδοση της θείας λειτουργίας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου σ’ ένα τόμο σε διάφορες της Αφρικής.
 
Επισκεφτείτε και:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου