Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η Θεία Λειτουργία στη δημοτική - Παρασκευή 6 Ιανουαρίου μαζί με τη εφημερίδα Δημοκρατία !



Στο αυριανό της φύλλο, της Παρασκευής 6ης Ιανουαρίου 2012, η εφημερίδα Δημοκρατία, προσφέρει ένα χρηστικό, πνευματικό, “εργαλείο” για όλους τους μαθητές, φοιτητές, νέους ανθρώπους. Η Θεία Λειτουργία (πρωτότυπο κείμενο και απόδοση στη δημοτική) από τις εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας.
Ένα πολύτιμο εργαλείο που πρέπει όλοι να προσφέρουμε στη τσακισμένη από το πολιτικό σύστημα και την αλλοτρίωση νέα γενιά της Ελλάδος.
Να το αγοράσουμε και να το προσφέρουμε στα παιδιά μας, στα παιδιά που έχουμε βαπτίσει, στους νέους ανθρώπους…
Επίσης η Σαββατιάτικη Δημοκρατία προσφέρει το παρακάτω βιβλίο με την έκδοσή της. Πληροφορίες από εδώ:

0-aΕνα σημαντικό βιβλίο για την στάση της Ορθοδοξίας γυρω απο τα ζητήματα της οικονομικής κρίσης θα προσφέρει το Σάββατο στους αναγνώστες της η εφημερίδα "δημοκρατία".
Πρόκειται για κείμενα με λόγια του Ιησού Χριστού και των  Πατέρων της Εκκλησίας για τις τράπεζες, τους τόκους, τον πλούτο, τη φτώχεια, τους ανάξιους άρχοντες και τον τρόπο για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.
Έχει τίτλο "Έτσι θα βγούμε από την κρίση" και το προλογίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.
Μεταξύ άλλων γράφουν ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους Χριστόδουλος και οι αρχιμανδρίτες Ανανίας Κουστένης και Τιμόθεος Άνθης.
Πρόκειται για μια πρωτότυπη προσφορά που δίνει μια άλλη διάσταση στα πολλά που λέγονται και ακούγονται στη σύγχρονη Ελλάδα. Η σκληρότητα πάντως των λόγων των Πατέρων της Εκκλησίας για τα φαινόμενα που ζούμε σήμερα θα εκπλήξει πολλούς...

Ο Αντικαπιταλιστικός χαρακτήρας του Χριστιανισμού

1 σχόλιο:

  1. Πάντα μ ενοχλούσε όταν άκουγα πως δεν καταλάβαιναν τη Θεία Λειτουργία. Λες κι άμα καταλάβαιναν τα λόγια θα συγκεντρώνονταν πιο εύκολα ο νους!!
    Δεν είναι δύσκολη η Θεία Λειτουργία, ούτε καν το Ευαγγέλιο στην κατανόηση. Τα γράμματα δεν διδάσκονται σωστά από την πολιτεία. Κακώς γίνονται όλα τούτα. Υπήρξαν γενιές αγράμματων εντελώς ανθρώπων που όμως και άγιασαν αλλά και καταλάβαιναν καρδιακά. Σήμερα πάμε γυρεύοντας να καταλάβουμε το Θεό και να τον περάσουμε από τη λογική στην καρδιά. Δε γίνεται έτσι..δυστυχώς ή ευτυχώς..
    Ας κοιτάξουμε την ασχετοσύνη και γιατί πρόκυψε αυτή των ανθρώπων περί τα εκκλησιαστικά και μετά βλέπουμε αν φταίει η γλώσσα και τι μπορεί να γίνει.
    Ο γέροντας Σωφρόνιος, ρώσος που μαθε τα ελληνικά τα αρχαία σε ώριμη ηλικία, είπε όταν τον ρώτησαν για το θέμα της γλώσσας ότι στο Θεό οφείλουμε τα ανώτερα κι όχι κάτι λιγότερο. Σε αυτά περιλαμβάνεται η γλώσσα που ναι γραμμένα τα ευαγγέλια κι όλα τα κείμενα..
    Τα υπόλοιπα είναι κερκόπορτες, κατ εμέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή