Αν και οι Παγκόσμιες Ημέρες, όπως και οι Ευρωπαϊκές Ημέρες, είναι γιορτές που δεν ανήκουν στη δική μας κουλτούρα και πνευματική κληρονομιά (αντίθετα, επινοήθηκαν από έναν πολιτισμό που δεν είχε πια ρίζες, αφού είχε εγκαταλείψει τη δική του πνευματική κληρονομιά, και κάπως έπρεπε να δημιουργήσει ένα εορτολόγιο), θα ήθελα, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), τελευταίος απ' όλους, ως συνήθως, να προσφέρω λίγα άνθη σε όσες μπλογκοναύτισσες εξοκείλουν στην ταπεινή μπλογκονησίδα μας.
Τα λουλούδια αυτά συνίστανται στα περιεχόμενα αυτού του άρθρου-μελέτης, το οποίο ανεβάζουμε ξανά εδώ και καλούμε σε μια βολτίτσα στις βουνοπλαγιές του.
Προτείνουμε επίσης το post Η πιο sexy απ' όλες (μια διαφορετική θεώρηση του modeling και της ομορφιάς γενικά), και για μονιμότερες βόλτες την ιστοσελίδα της Ομάδας Γυναικών "Αγάζηλος", μια πολύ έντιμη γυναικεία προσπάθεια υπέρβασης ειδώλων και φαντασμάτων, όπως κι οι ίδιες γράφουν...
Τέλος, για όποια επισκέπτρια θα ήθελε να διαβάσει κάτι πιο κλασικά ορθόδοξο, αλλά ποιοτικό, προτείνουμε το γυναικείο ιστολόγιο Ορθόδοξη Γυναίκα. Καλές βόλτες (*).
Τα άνθη μας:
Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα…
Η θέση της γυναίκας στο Xριστιανισμό
Η αγία Φιλοθέη η Αθηναία διδάσκει το λαό
(δες εικόνα και άρθρο)
Ένα ΚΛΙΚ σε κάθε ενότητα!...
-
-
-
-
-
-
-
-
α) Έμμηνη ρήση -
β) Μητρότητα
-
-
-
-
Τα κυπαρίσσια προσκυνούν την αγία Ειρήνη του Χρυσοβαλάντου και ο άγγελος την υπηρετεί φέρνοντάς της τα θεία δώραΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΟΡΙΤΣΙΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΥΡΙΕΣ ΜΟΥ.(*) Η φωτο της αμυγδαλιάς είναι από εδώ.
Άκρως Ενδιαφέρον.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεγάλο θέμα , πολλοί μίλησαν ότι ο Χριστιανισμός μιλάει άσχημα για την γυναίκα και ότι την έχει σε μειονεκτική θέση αλλά δεν ειναι έτσι. Η μελέτη αρκεί για να μας διδάξει τι πραγματικά συμβαίνει .
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτική έρευνα Νεκρε ευγε !
Πολύ ενδιαφέρον!Να κάνω όμως κι εγώ μια ερώτηση...Με βάση την έρευνα αυτή, ποιό είναι τελικά το σωστό;Η γυναίκα ποιές "προφυλάξεις" πρέπει να παίρνει στη λατρεία, κατά τις "δύσκολες μέρες" της;Έχω ακούσει τόσα πολλά για το θέμα, από διάφορους φορείς, που δεν ξέρω τι να κάνω.Άλλοι λένε δεν πειράζει, γιατί οι διατάξεις είναι παλιές, πολλές από αυτές δεν ισχύουν στην ορθόδοξη λατρεία και ο Χριστός πλήρωσε το νόμο...άλλοι λένε ότι η γυναίκα δεν κάνει καν να πλησιάζει στην εκκλησία και άλλοι (το οικογενειακό μου περιβάλλον, για παράδειγμα)ότι μπορεί να πάρει μέρος, αλλά χωρίς να κοινωνεί και να προσκυνά εικόνες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε θεωρώ μισογυνιστικές κλπ όλες αυτές τις διατάξεις, γιατί όσο κι αν φαίνονται δεν είναι, αλλά τελικά τι ισχύει και τι όχι;Για να ξέρω κι εγώ τι να κάνω!
Σε ευχαριστώ προκαταβολικά.
Σας ευχαριστώ κι εγώ για τη συμμετοχή σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΖητώ συγγνώμη, αλλά προτιμώ να μην απαντήσω, γιατί φοβάμαι ότι θα ανοίξει ατελείωτο θέμα με μπουνιές και κλωτσιές.
Εξάλλου δεν είμαι πνευματικός για να εκφέρω άποψη. Καλύτερα να ρωτήσετε τον πνευματικό σας, κατά την εξομολόγηση, και να κάνετε αυτό που θα σας πει εκείνος. Άλλωστε εδώ περισσότερο η πρόθεση θεωρώ ότι μετράει, η ειλικρίνεια, η ταπείνωση, ο σεβασμός προς το Θεό και την Εκκλησία και η αγάπη, παρά η ακρίβεια.
Σας ευχαρσιτώ και πάλι, ο Θεός να σας έχει καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα.Βλέπω ότι αναδημοσιεύετε πολλές έρευνες της ΟΟΔΕ, που κατά τη γνώμη μου είναι μια πολύ αξιόλογη ερευνητική ομάδα.Μήπως ξέρετε πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί με τα μέλη τους ώστε να με διαφωτίσουν για κάποια ζητήματα έρευνας με τα οποία ασχολούνται;Κάποια διεύθυνση e-mail, ίσως;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ σίγουρα υπάρχει ηλεκτρονική διεύθυνση, στην οποία μπορείτε να στείλετε mail.
Εγώ σας ευχαριστώ, να σας έχει ο Θεός καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφή