ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ημερίδα 28 Ιουνίου: Κοινωνία χωρίς μετρητά: Προοπτική ή εφιάλτης;


 
Η Εστία Πατερικών Μελετών διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Κοινωνία χωρίς μετρητά: Προοπτική ή Εφιάλτης;» στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας την Κυριακή 28/6
Η επονομαζόμενη και ως «Αχρήματη Κοινωνία» προβάλλεται από σύγχρονους και παλαιότερους «σωτήρες» ως πανάκεια για την επίλυση χρόνιων παθογενειών της Ελληνικής Κοινωνίας. Είναι όμως έτσι, ή «έχει φίδια ο λάκκος;;;» 
Οι απαντήσεις στο ΣΕΦ την Κυριακή 28/6 στις 16:00 το απόγευμα...
 
Εν συντομία το πρόγραμμα της Ημερίδας:
 
- Έναρξη εργασιών υπό Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ,

- Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Αναστασίου: «Η μετάβαση στην αχρήματη κοινωνία ως απειλή της θεοσδότου ελευθερίας και ιδιοπροσωπίας μας»,


- Νότης Μαριάς, Ευρωβουλευτής: «Αριθμοποίηση του προσώπου και Ευρωπαϊκή Ένωση»,

- Στάθης Αδαμόπουλος: «Η νέα τεχνολογία θέλει να αλλάξει τον τρόπο που πληρώνουμε για το καθετί, αλλά με ποιό κόστος; Επιπτώσεις της αχρήματης κοινωνίας στο άτομο, στην κοινωνία, στη δημοκρατία»,


- Γεωργία Φωτεινού: «Πλαστικό χρήμα: καταπολέμηση φοροδιαφυγής ή το τέλος των ατομικών ελευθεριών;»,


- Δημήτρης Χιωτακάκος: «Διμερής προβληματισμός: Τεχνολογική και προσχηματική κατάχρηση»,


- Αριστοτέλης Κατράνης: «Απαγόρευση χρήσης των μετρητών χρημάτων: Οι νομικές πτυχές μιας μεγάλης απειλής για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα».



"Ν": Η ταπεινή μας γνώμη:

Προσυπογράφουμε την πρόσκληση στην ημερίδα και ελπίζουμε να δούμε τα βίντεο στο Διαδίκτυο.
Η κοινωνία του πλαστικού χρήματος είναι απλώς ένα σύμπτωμα της γενικής απόλυτης κυριαρχίας των οικονομικών αυτοκρατοριών όχι μόνο πάνω στην κοινωνία ως σύνολο αλλά και στη ζωή κάθε ανθρώπου.
Βεβαίως θυμίζει την περίφημη πλέον προφητεία που υπάρχει στη βιογραφία του οσίου Παϊσίου το 1996, ότι το χρέος θα οδηγήσει στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση με πρόφαση την πάταξη της φοροδιαφυγής (θα τη δείτε στο link που δίνουμε παρακάτω).
Μιλάμε για εξουσία ασύλληπτης δύναμης, που δεν επιβάλλεται μόνο μέσω του πλαστικού χρήματος (καρτών), αλλά και γενικά μέσω της τεχνολογίας, η οποία είναι στα χέρια τους και υπάρχει για την εξυπηρέτησή τους (και μόνο δευτερευόντως για να διευκολύνει τη ζωή του κοινού ανθρώπου, και μάλιστα όχι όλων των ανθρώπων, αλλά μόνο εκείνων που έχουν να πληρώσουν). Το ότι τώρα πληκτρολογώ αυτά τα λόγια στο Διαδίκτυο, οφείλεται όχι στο ότι αγνοούν την πράξη μου (ή την ταυτότητά μου), αλλά στο ότι δεν είμαι αληθινά επικίνδυνος. Αν τυχόν γίνω, θα με βρουν και θα με εκμηδενίσουν σε δευτερόλεπτα.
Η Εκκλησία ως θεσμός (σωστότερο να έλεγα "ως σώμα Χριστού") μπορεί να αντισταθεί. Θα γίνει τότε μια Εκκλησία μαρτύρων, γιατί η σύγχρονη εξουσία είναι ανάλογη ή και τρομερότερη με τη ρωμαϊκή και με κάθε άλλη εξουσία που δίωξε στο παρελθόν την Εκκλησία. Αλλά θα σώσει πολλούς.
Και τώρα κάποιοι αντιστέκονται (όπως οι συντελεστές της ημερίδας). Κάποιοι πέφτουν και σε υπερβολές (όπως το δήθεν "υπερμνημόνιο" και άλλες θεωρίες συνωμοσίας). Σε μια χαώδη κατάσταση συναντάς τα πάντα.
Θα θέλαμε από την ηγεσία της Εκκλησίας μας κάτι πιο δυνατό. Παρακαλούμε και ευχόμαστε γι' αυτό. Ο Χριστός ας μπει μπροστά, όχι για να "ανατρέψουμε" την εξουσία αυτή - που φυσικά είναι μια καθαρά αντίχριστη εξουσία - αλλά για να αξιωθούμε να ομολογήσουμε το όνομά Του που ο κόσμος πλέον το αρνείται. Να το ομολογήσουμε, για χάρη της σωτηρίας της δικής μας και των αδελφών μας.
Αυτά τα λίγα και φτωχά από την ασήμαντη μπλογκονησίδα μας.
Ίσως αξίζει να δείτε (ή να ξαναδείτε) τα posts μας Ο Αντίχριστος (το Θηρίο) και οι αντίχριστοι της γενιάς μας (εκεί και η προφητεία που λέγαμε) και Κόκκινο χαλί για τον Αντίχριστο.

1 σχόλιο:

Δημήτρης Ρόδης είπε...

Ευγε για τα ΄΄ολιγα και φτωχα'' μα τοσο ουσιαστικα...