ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Το τσιπάρισμα ανθρώπων έρχεται...


Τέτοια βίντεο κυκλοφορούν κι άλλα. Το τσιπάκι έρχεται και καλύτερα να μην κοιμόμαστε.
Είναι άραγε το χάραγμα του Αντίχριστου, που αναφέρεται στην Αποκάλυψη; Προσωπικά πιστεύω ότι έχει τουλάχιστον άμεση σχέση, για να μην είμαι απόλυτος και πω "ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ". Ακόμα κι αν υποθέσουμε πως δεν έχει, είναι όμως ένα μεγάλο βήμα προς την πλήρη υποδούλωσή μας στους δυνατούς της Γης, που δεν αγαπάνε ούτε το Χριστό, φυσικά, ούτε εμάς.
ΜΗΝ το κάνετε. Η δύση τά 'χει παίξει, γι' αυτό τα δέχεται όλα. Κολυμπάει στον ωκεανό από τα πνευματικά απόβλητα της Νέας Εποχής. Εδώ όμως είναι ορθόδοξη Ελλάδα. Και μάλιστα αυτή η μικρή και ορθόδοξη Ελλάδα καλείται να σώσει την "εξελιγμένη" δύση μεταφέροντάς της το λόγο και την αλήθεια της Ορθοδοξίας.
Πνευματικοί μας διδάσκαλοι είναι οι πρόγονοί μας (εννοώ όχι μόνο οι φιλόσοφοι, αλλά ο παππούς και η γιαγιά μας και οι άγιοι του ημερολογίου που κρέμεται στον τοίχο μας), ΟΧΙ οι "διαφωτισμένοι" δυτικοί κυρίαρχοι του ταλαίπωρου πλανήτη μας. Εκείνοι έχουν τα λεφτά, εμείς τον ουρανό. Η επιλογή είναι απλή: ΔΙΑΛΕΞΤΕ.

Δυο βιντεάκια για ορεκτικό [1ο από ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ & 2ο από TROMAKTIKO]. Άμα ψάξετε στο Internet, θα βρείτε κι άλλα. "Ψυχή και Χριστός μας χρειάζονται", κατά τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, "τίποτε άλλο. Αυτά τα δυο, κανείς δε μπορεί να μας τα πάρει, εκτός αν τα δώσουμε με τη θέλησή μας!". Όποιος θεωρεί πως αυτό είναι παλαιολιθικό και πως είναι "θέμα άποψης" αν υπάρχει Θεός και παράδεισος & πως από την τεχνολογικά εξελιγμένη δύση έρχεται η "επιστημονική" αλήθεια, να χαίρεται τους αόρατους που κυβερνούν τον κόσμο.


Για να εξηγηθώ: η δύση μού έδωσε αυτό το laptop και το Internet, για να επικοινωνώ μαζί σας (και για να στέλνει τη διατριβή του ένας ερευνητής στο πανεπιστήμιο από άλλη ήπειρο, την οποία ίσως έχει γράψει κάνοντας έρευνα μόνο μέσω Internet), αλλά δε μου έμαθε πώς να μην αποξενωθώ από τους ανθρώπους του σπιτιού μου ΕΞΑΙΤΙΑΣ των εργαλείων που μου έβαλε στο χέρι. Ο δυτικός πολιτισμός είναι καθαρά χρηστικός, όχι σοφός. Χωρίς τη θεραπεία κατά των παθών, που είναι ο δρόμος της Ορθοδοξίας, δεν προσφέρει στον άνθρωπο παρά περισσότερα μέσα για τη διαφθορά του και την καταστροφή των γύρω του και ολόκληρου του πλανήτη. Έχουμε έναν πολιτισμό της ταχύτητας για να μην προλαβαίνουμε να ανασάνουμε (προς όφελος των πολυεθνικών), να μην προλαβαίνουν να συναντηθούν οι γονείς με τα παιδιά τους, ούτε φυσικά να πάμε στην εκκλησία ή να προσευχηθούμε (πού μυαλό για τέτοια; κάρτες και δάνεια τρέχουν, γιατί όλα τα αγοράζουμε, ακόμα και το σπίτι που μένουμε), κι όχι για να διευκολυνόμαστε.
Δεν περιμένω λοιπόν τίποτα απ' τη δύση. Τα έχω όλα - απλά δεν το ξέρω. Ας σκάψω λοιπόν στις πηγές της παράδοσής μου, τους βίους και τα έργα των αγίων μου. Μπορεί να πεινάσουμε και να τρώμε πέτρες, έτσι κι αλλιώς οι ισχυροί αφήνουν τους ανθρώπους του Τρίτου Κόσμου (και χιλιάδες στον "Πρώτο" Κόσμο) να πεθαίνουν από την πείνα!! Μολύνουν τον πλανήτη και μετά πανηγυρίζουν για την εξέλιξη της ιατρικής... Δεν πειράζει. Δεν υπάρχει θάνατος. Ο Χριστός περιμένει.

ΥΓ. Τα λίγα αυτά λόγια τα έγραψα σε καθεστώς μάλλον θυμού. Ο Θεός να συγχωρέσει τους αδελφούς μας (δυτικούς, ανατολικούς, όλο τον κόσμο) κι εμάς. Μπορεί να μην είμαστε στα "χρόνια του Αντίχριστου", αλλά σίγουρα τον κόσμο δεν τον κυβερνάνε άγιοι (ακριβώς το αντίθετο) και οι χριστιανοί πρέπει να αγωνίζονται. Και πώς θα βρουν τη δύναμη ν' αγωνίζονται; (Να ένας δυνατός). Έχουμε μια αστείρευτη πηγή δύναμης, το Χριστό. Δε χρειάζεται πανικός, αλλά προσευχή, εκκλησιασμός, νηστεία κατά τις νηστίσιμες ημέρες της Ορθοδοξίας, εξομολόγηση, θεία Μετάληψη. Αυτά τα "παλαιολιθικά" θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε άνθρωποι και ίσως, κατά την καρδιά του καθενός, να απογειωθούμε προς το Χριστό και να μετατραπούμε σε αγίους.






Δες και αυτό & αυτό.
Και ένα μικρό κέρασμα ελπίδας, για να κλείσουμε με γλυκιά γεύση (εδώ).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δείτε και εδώ:
http://orthodox-watch.blogspot.com/2011/04/blog-post_30.html

Ίσως να είναι αυτό το Χάραγμα... ή το PAN που αναφέρεται στο βιβλίο Η Ευθύνη της Επιλογής μας...το σίγουρο είναι ότι ο Αντίχριστος έρχεται... όχι τόσο για αυτά αλλά κυρίως λόγω της προδοσίας της Πίστεως από Πατριάρχες και Επισκόπους...